Produsele Monsanto pentru fermieri, adaptate condiţiilor locale Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 676 Vizualizări

Produsele Monsanto pentru fermieri, adaptate condiţiilor locale

Octavian Chihaia, country manager al companiei Monsanto România, dezvăluie într-un interviu acordat cotidianului Zi de Zi cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a Simpozionului Dafcochim pentru fermieri, eveniment organizat în perioada 16-19 ianuarie 2017 în oraşul-staţiune Sárvár din Ungaria, care sunt principalele produse adresate fermierilor din România.

Reporter: Cum vă simţiţi la Simpozionul Dafcochim din acest an?

Octavian Chihaia: Cred că simpozioanele de acest fel, de această anvergură, sunt binevenite pentru că ne dau posibilitate nouă, companiilor, în primul rând să dialogăm într-un cadrul organizat cu fermierii. În al doilea rând, cred că fermierilor le este de folos faptul că vin aici şi obţin informaţii tehnice, informaţii comerciale de actualitate şi de ajutor pentru activitatea lor. Nu în ultimul rând, e foarte importantă partea de dialog care cred că ne ajută pe toţi cei care ne ocupăm de acest domeniu, şi nu numai. Cred că simpozioanele de acest gen sunt soluţia pentru un viitor mai bun.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre oferta Monsanto pentru fermieri din acest an?

O.C.: Pentru anul 2017 pregătim în primul rând un pachet în care continuăm ideea lansată în 2016, de asigurare a producţiilor şi a culturilor. În 2016, Monsanto a fost prima companie care a avut altă abordare în piaţă, în sensul în care ne-am uitat nu numai la factorii de producţie sau la caracteristicile hibrizilor, ci şi la factorii de stres care sunt prezenţi în ţara noastră. Ca să dau un exemplu specific, începând cu campania de rapiţă, de vânzări, din iulie şi august, am lansat această asigurare, această protecţie Dekalb prin care am încurajat practic fermierii să semene rapiţa şi apoi să aştepte ploaia. I-am asigurat de faptul că atunci când rapiţa nu va răsări sau condiţiile climatice vor face ca rapiţa să nu răsară, noi îi vom despăgubi cu valoarea seminţei. Programul acesta a avut un real succes şi îl vom folosi şi la porumb, de data aceasta pe o arie mai largă de condiţii, băltiri şi fenomene meteo mai extreme. Practic, orice se poate întâmpla cu sămânţa din punct de vedere climatic în prima perioadă de vegetaţie fermierul este asigurat dacă îşi achiziţionează produsele Dekalb.

111

 

Rep.: Aveţi produse adaptate condiţiilor climaterice din România?

O.C.: Aşa cum am mai menţionat, vrem să avem o abordare cât mai corectă şi mai simplă a lucrurilor, în sensul în care fermierul va fi informat de politicile noastre, va găsi la Monsanto programe ancorate bine în realitate, care ţin cont de condiţiile de mediu din România şi nu în ultimul rând fermierii pot găsi produse care sunt mult mai adaptate condiţiilor locale, specifice. Oferta noastră vine la pachet cu o echipă de tineri entuziaşti, profesionişti, dornici să facă diferenţa în ferme, dornici să ajute şi cumva este un pachet care cred că ne va ajuta în drumul nostru către succes, dar şi pe producătorii agricoli.

Rep.: Punctaţi vă rog principalele atuuri ale produselor Monsanto.

O.C.: Dacă vorbim de atuuri, aş menţiona în linii mari adaptabilitatea la condiţiile specifice. Aici aş adăuga faptul că trebuie să cunoaştem foarte bine condiţiile specifice ca să putem recomanda produsul potrivit. Nu există un produs universal, care să se comporte ideal în toate mediile de producţie, în toate mediile de cultură, şi e foarte important să cunoaştem această activitate. Dacă vorbim despre cele două culturi, de porumb şi rapiţă, la culturile de porumb fermierii au recunoscut caracteristicile şi le-au conştientizat. La cultura rapiţei suntem recunoscuţi pentru toleranţa la scuturare, iar în al doilea rând pentru toleranţa la boli şi nu în ultimul rând pentru productivitate. Cam acestea ar fi, pe scurt, caracteristicile principale ale produselor noastre.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE