BC Mureș „evadează” din debutul turneului play-out BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

BC Mureș „evadează” din debutul turneului play-out

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a debutat cu o victorie în prima etapă din cele șase ale turneului play-out al Ligii Naționale. Mureșenii au învins pe teren propriu formația SCM U Craiova cu 85-77 (18-24, 17-13, 26-18, 24-22) și s-au distanțat la 5 puncte față de aceștia.

Așa cum era deașteptat și după eșecul suferit la sfârșitul sezonului regulat la Craiova, mureșenii au avut un joc dificil în fața unei formații care este nevoită să lupte din răsputeri pentru a mai prinde locul 8, care asigură prezența în prima fază eliminatorie din play-off. Jocul a fost deosebit de disputat, cu un prim sfert în care s-a mers cap la capă până aproape de prima pauză. Oaspeții au reușit în partea a doua a primului sfert să se despindă la 6-7 puncte și l-au încheiat cu un avantaj pentru care mureșenii au avut de făcut pentru a-l recupera o adevărată „cursă de urmărire”. Au reușit acest lucru pe parcursul sfertului secund și chiar au avut șansa de a trece în avantaj la scorul de 33 egal. S-au ratat însă câteva atacuri și doljenii au intrat în pauza mare cu avantaj de un coș (35-37).

Răsturnare reușită, cu trei sferturi câștigate

Mureșenii au revenit de la vestiare deciși să întoarcă soarta partidei, pentru a-și consolida locul 7, care le va aduce în „sferturi” ca adversară ocupanta locului secund din play-off . Au reușit să treacă în avantaj după mai bine de patru minute scurse din sfertul al treilea, dar desprinderea s-a reușit abia în ultimul minut al sfertului, când Dapa, apoi Markovic au înscris de la distanță. În prima jumătate a ultimului act „tigrii” au reșit să se desprindă la peste 10 puncte și au știut să gestioneze bine finalul, reușind să câștige la limită și ultimul sfert. Cu locul 7 ca și asigurat, BC Mureș va trata cu siguranță și ultimele întâlniri cu aceeași seriozitate, pregătind confruntările cu fruntașele campionatului.

Marcatori:

BC Mureș: Martinic 20, Kalve 19, Reed 19, Markovic 14, Lazar 6, Dapa 5, Santa 2.

SCM U: Taylor 25, Lee 19, Burlacu 11, Hargrove 8, Abrams 5, Aktas 5 Solpa 4.

În etapa viitoare, BC Mureș va evolua la Galați, cu Phoenix, partidă programată pentru duminică, 12 martie, ora 19.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE