Se apropie cea de a cincea ediție a Festivalului Vâltoarea Mureșeană Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 484 Vizualizări

Se apropie cea de a cincea ediție a Festivalului Vâltoarea Mureșeană

Cea de a cincea ediție a Festivalului Vâltoarea Mureșeană va avea loc în perioada 18-27 august și va oferi târgumureșenilor și vizitatorilor un program variat care va include și activități pentru întreaga familie.

Cu această ocazie, Asociația pentru Târgu-Mureș, organizatorul principal a organizat o conferință de presă în 9 august pe terasa G. Cafe la care au participat Portik Vilmos, Soós Zoltán (organizatori principali), Tompa Gábor (coordonator technic), Fülöp Tímea (coordonatorul programelor Sfera) şi Szathmáry Zsolt (responsabilul Olimpiadei Bolyai).

Szathmáry Zsolt a menționat că va avea loc o serie de evenimente sportive pe terenul Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” care sunt menite să adune fonduri pentru renovarea vestiarelor și a clădirilor de pe acest teren.

Parcul Municipal va găzdui Târgul tradițional al meșteșugarilor unde peste 60 de meșteșugari își vor prezenta lucrările, fie ele artizanale sau gastronomice. Tot în cadrul festivalului va avea loc Întâlnirea Mondială a târgumureșenilor.

Un eveniment notabil în cadrul festivalului va fi concursul de arcași care se va adresa în mare măsură și copiilor. Iar melomanii au motive de încântare fiindcă vor avea loc numeroase concerte pe scena mare a Parcului Municipal și un concert de operetă pe Scena mare a Palatului Culturii. Amatorii de artă alternativă și de muzică mai de nișă se vor putea delecta cu acestea la Cocoșul de Aur la cea de a patra ediție Szféra care va avea loc în perioada 18-20 august.

Muzeul Județean oferă publicului expoziția itinerantă „Ice Age” care poposește în Târgu-Mureș până în 7 octombrie și este adusă de la Muzeul de Științe ale Naturii din Budapesta. Expoziția este concepută în special ca pedagogie muzeală, iar publicul poate vedea exponate precum tigrul cu colți de pumnal în mărime naturală, pui de mamut și multe informații de interes despre climă și, implicit, încălzirea globală. De asemenea, publicul va putea admira 44 de capodopere ale artei plastice în cadrul expoziției „Zichy”.

Expoziția Confluențe va avea loc la Galeria Art Nouveau și reprezintă rezultatul unui concurs. Pentru ediția de anul viitor se dorește extinderea selecției de la 19 la 50-60 de artiști din toată țara. Inițial, concursul se adresase doar celor născuți în județul Mureș, dar, datorită ofertei bogate, juriul a selectat și lucrări ale unor artiști din restul țării. Marele premiu este în valoare de 2000 lei, iar cele două premii speciale sunt în valoare de 1000 lei.

„Am deschis porțile cu bucurie și asta ne-a dat un imbold ca la anul să deschidem și mai larg porțile pentru ca și mai mulți artiști ca să vină la noi. Târgu-Mureș are o tradiție importantă în țară în ceea ce privește arta plastică. În secolul XX era un centru important și avem unul dintre cele mai bune licee de artă din România, cu care ne mândrim, și asta trebuie să se fructifice și în alte domenii, nu numai în educația școlară.” a declarat Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș.

Expoziția va fi continuarea demersului intitulat Totem al artistului Adrian Chira care s-a stins din viață în acest an. În completare se dorește inițierea unui al doilea eveniment care să se adreseze artiștilor de toate vârstele.

Conform lui Soós Zoltán, cei mai mulți vizitatori provin din orașele și localitățile limitrofe ale Târgu-Mureșului și din județele Harghita și Cluj pentru concertele de interes ridicat.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE