„Haideți la gale !”, premieră mureșeană, premieră națională Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

„Haideți la gale !”, premieră mureșeană, premieră națională

Ziua de sâmbătă, 9 decembrie, va fi una cu totul deosebită pentru sportul mureșean. Obișnuita „Gala Sportului Mureșean” va fi precedată de o alta, în cadrul unei acțiuni care a primit aviz guvernamental, „Născut pentru sport”, sau „Azi sunt profu’ tău de sport”, a doua fiind o continuare a primeia, o acțiune de mai mare amploare. Aceasta prevede distribuirea gratuită a unei reviste de 100 de pagini în școlile din localitățile județului care s-au alăturat proiectului care are ca slogan „Trimiteți copiii la sport!”. S-a tipărit astfel un tiraj de 8000 de exemplare, care cuprinde valorile sportului mureșean de-a lungul timpului, originari sau afirmați în județul Mureș, actuali campioni sau speranțe, precum și alte categorii (manageri sportivi, antrenori, familii dedicate sportului). Aceste exemplare vor fi înmânate de către reprezentanți de frunte ai sportului mureșean, în perioada ianuarie-februarie a anului viitor.

Proiectul este inițiat de Asociația Junior Sport, un proiect pregătit deja de 6 ani, care a demarat în urmă cu doi ani la nivel național și are primul „popas” local în județul Mureș. Proiectului i s-a alăturat în primul rând Consiliul Județean Mureș, după care s-au alăturat mai multe administrații locale, cluburi sportive și alți sponsori.

 

Dubla gală, o completare, nu o competiție

Reunirea celor două gale a luat astfel o altă amploare, iar evenimentul a fost numit „Ziua excelenței sportului mureșean”. Nu este o competiție între cele două reuniuni. Prima va demara la ora 13.30, în Sala Mare a Palatului Culturii și va oferi 35 de premii mai multor performeri, premii acordate de reprezentanți de elită ai sportului mureșean și românesc, iar a doua va începe în aceeași locație, la ora 16.30. Aceasta este obișnuita gală anuală organizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, în care sunt evidențiați sportivii legitimați la cluburile din județul Mureș care au obținut pe parcursul acestui an rezultate deosebite în competițiile interne sau internaționale. Există astfel posibilitatea ca unii dintre cei premiați să se regăsească pe lista laureaților ambelor gale.

 

Parteneri de seamă

Inițiativei Asociației Junior Sport, după Consiliul Județean Mureș li s-au alăturat primăriile din Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Iernut, Luduș, Ungheni, Sărmașu, Deda, Râciu, Batoș, Răstolița, Solovăstru, Rușii Munți, Suseni, Iclănzel, Ibănești, Voiniceni, precum și cluburi sportive sau sponsori.

Evenimentul a fost precedat de o conferință de presă cu ocazia lansării primului număr local al revistei, salutat de partenerii care au susținut proiectul, reprezentați de vicepreședintele Consiliului Județan Alexandru Câmpeanu, directorul DJST Mureș Iuliana Pop, președintele CSU Târgu-Mureș prof. dr. Constantin Copotoiu, gazda evenimentului, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș Ioan Macarie. Toți aceștia au susținut proiectul și și-au exprimat sprijinul, subliniind faptul că atragerea copiiilor spre terenurile de sport trebuie să constituie o prioritate. Au fost de asemenea prezente mai multe personalități ale sportului mureșean, toți susținând la unison această inițiativă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE