ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din parohia Târgu-Mureș XIII Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 778 Vizualizări

ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din parohia Târgu-Mureș XIII

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 7 ianuarie, în mijlocul credincioșilor din parohia Târgu-Mureș XIII, unde păstoresc preoții Ioan Lazăr și Emanuel Lazăr. Cu acest prilej, ÎPS Irineu a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica parohială cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”.

„Sfântul Ioan Botezătorul, dascălul pocăinței, ne amintește faptul că securea stă la rădăcina pomului neroditor de virtuți ca acesta să fie tăiat. Sfântul Ioan Botezătorul, cel mai mare om născut din femeie, ne învață că pentru a ne apropia de Dumnezeu se cere din partea noastră mărturisirea păcatelor și lucrarea faptelor bune. Să imităm credința lui cea tare și devotamentul său fierbinte pentru Hristos, virtuți care ne conferă calitatea de prieteni ai Mirelui Hristos și certitudinea dobândirii patriei cerești. Să mergem la casele noastre purtând în minte și în inimă cuvintele marelui prooroc: «Cel ce crede în Fiul lui Dumnezeu are viață veșnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el”. Amin”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, citat de www.reintregirea.ro.

Ordinul „Credinţă şi Unire”  pentru Alexandru Câmpeanu

La finalul slujbei, ÎPS Irineu  a acordat Ordinul „Credinţă şi Unire” domnului Alexandru Câmpeanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, pentru bogata activitate de promovare a valorilor naţionale şi spirituale, desfăşurată pe plaiurile mureşene.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE