Daniel Oltean a câștigat Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 854 Vizualizări

Daniel Oltean a câștigat Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017!

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, compus din Marina Constantinescu (critic), Alexandru Maftei (regizor), Vlad Massaci (regizor), Dan C. Mihăilescu (critic) şi Marian Popescu (critic), a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese: „O mie nouă sute optsprezece reîncărcat” de Radu Macrinici; „50 de secunde” de Daniel Oltean; „Faraonul și luminițele de la capătul tunelului” de Gheorghe Truță; „Captivi” de Caliopia Hodorogea și „Delegatul” de Petru Barbu.

Dintre acestea, Juriul a hotărât să desemneze câştigătoare a Concursului piesa „50 de secunde” de Daniel Oltean.

A debutat în Teatru cu Dreptul

Daniel Oltean este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu-Mureș și frecventarea în prezent a cursurilor masteratului de Scriere dramatică din cadrul aceleiași universități.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Alba Iulia în 7 mai 2018, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE