FOTO. B5 Studio a redeschis o expoziție cu schepsis Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

FOTO. B5 Studio a redeschis o expoziție cu schepsis

B5 Studio a organizat în urmă cu aproximativ trei săptămâni o miniexpoziție a atelierului intitulată „… și al identității naționale”, unde prin lucrări de artă, resurse și mjloace vizuale s-a dezbătut, alături de elevi ai Liceului Vocațional de Arte din Târgu-Mureș, conceptul de națiune/naționalism într-o regiune ce se mândrește cu multiculturalitatea sa.

În cadrul atelierului au fost realizate diverse exerciții, prezentări vizuale și proiecția documentarului „România patru patrii” de Alexandru Solomon, urmată de o discuție liberă cu scriitorul Vida Gábor și artistul vizual Bartha József. Au contribuit Vetró Barnabás, László István, Roland Farkas, Szabolcs KissPál și Bartha József. Atelierul a fost realizat de duo Monotremu în cadrul proiectului „Parteneri Edu-Creativi 2017” care își propune să creeze o platformă de acompaniere și îndrumare dinamică pentru cinci școli publice și cinci organizații neguvernamentale culturale din București, Timișoara, Târgu-Mureș și Tîrgu Ocna care, formând echipe edu-creative, integrează arta într-un context educațional ce stimulează creativitatea și inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea directă cu artiștii și creațiile acestora.

Cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor (vineri, 6 octombrie), micuța galerie care, alături de Camera K’ARTE, redefinesc printr-o implicare consecventă noțiunea de artă conceptuală în județul Mureș, a reluat expoziția care are o miză atât interactivă (provoacă participarea directă a privitorului), cât și interogativă fiindcă pune sub semnul întrebării ingerințele politicului în mentalul social colectiv. Cultură vs identitate națională. Individ vs colectiv. Pasivitate vs reacție, și exemplele pot continua.

Lucrările/instalațiile expuse sunt: Made in China (Bartha József), Nu te ține nimeni aici (Monotremu), Ceci N’est Pas (Bartha József), Imagini din colecția „Flagworks” de Vetró Barnabás, Untitled – elvisceau (László István), Cântarea României – Afiș de epocă și Retouch / Almost Identical (Bartha József). Toate oferă o mostră de ludic, ironie și au schepsis. Vă invit să vizitați expoziția ca să vă convingeți.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE