Noul sediu Romgaz Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Noul sediu Romgaz

10722_gaz.gifLa trei ani de la startul constructiei, noul sediu Romgaz a fost inaugurat vineri. Cladirea, care a costat peste 38 de milioane de lei, este situata langa celalalt simbol al Mediasului, sediul Transgaz. "Consider ca firma noastra avea nevoie de acest sediu, care arata, cu adevarat occidental. Ne pare bine ca am reusit sa ducem la bun sfîrsit si aceasta noua investitie a noastra. Este o cladire cu care ne putem mandri si sunt sigur ca reprezinta pentru Medias un adevarat etalon", a apreciat Jakob Alexa, directorul general al companiei Romgaz.
Negocieri pentru extindere
În ceea ce priveste strategia Romgaz pentru viitorul apropiat, Alexa a dezvaluit ca societatea este în negocieri cu doua mari companii, iar încheierea unor acorduri cu acestea ar însemna extinderea Romgaz pe pietele externe. "Ne aflam în discutii cu alti parteneri, pentru ca intentionam sa ne extindem si pe pietele externe. Consider ca suntem o companie suficient de puternica si matura pentru a face acest pas, care ar fi doar în beneficiul tuturor", sustine directorul general.
Preturi sub control?
Majorarea tarifelor la gaze naturale si energie electrice gaz si la curent nu va depasi rata inflatiei în anul 2008, este vestea care a adus-o la Medias, în premiera, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, prezent la inaugurarea noului sediu al Romgaz. Ministrul a afirmat ca procentul de crestere va fi mai mic decat rata inflatiei pe tara. "Pretul energiei nu va creste pe 2008 mai mult decît rata inflatiei. Si anul acesta am reusit sa tinem pretul sub control si ne putem lauda chiar ca fata de începutul anului pretul unui metru cub de gaz este chiar mai ieftin decat la începutul anului. Vom încerca sa facem acelasi lucru si pentru 2008", a dat asigurari Vosganian.

La bursa
Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian a declarat, cu aceeasi ocazie, ca intentioneaza listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 10% din actiunile societatilor Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, în 2008. "Anul 2008 va fi anul modernizarii, dar si al marilor privatizari în sistemul energetic, ceea ce poate însemna vanzare de active, listarea la Bursa sau înfiintarea unor companii", a spus Vosganian. Ministrul a mentionat ca anul viitor are în vedere începerea tuturor proceselor de privatizare, însa e greu de spus cand vor fi finalizate, din cauza ca fiecare companie are proiectul sau.

Varujan Vosganian, ministrul economiei
"Oamenii nu ar trebui sa se impacienteze în ceea ce priveste scumpirile, pentru ca nu a motive"

Cristi FLOREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE