Premieră deosebită Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Premieră deosebită

Teatrul ARIEL, programul underground, o prezintă joi, 22 iunie, la orele 20.00, pe actriţa Iolanda Dain în premiera spectacolului cu piesa Vacanţă la Sevilla, după Noëlle Châtelet.
Noëlle Châtelet trăieşte la Paris, este scriitoare şi actriţă, conferenţiar în ştiinţele comunicării. A scris peste 10 romane, printre care şi La Femme coquelicot, cel după care a fost făcută dramatizarea spectacolului de la Teatrul ARIEL. De altfel, o bună parte din romanele ei au fost dramatizate sau scenarizate. A fost căsătorită cu filosoful francez François Châtelet şi este sora fostului prim-ministru al Franţei, Lionel Jospin.
Piesa, în dramatizarea lui Yann Le Gouic de Kerveno, a avut premiera la Paris în 2001.
La braseria Trois Canon, Marthe îl întâlneşte pe Felix. Dragoste la prima vedere, între artistul-pictor şi femeia care şi-a petrecut viaţa alături de un bărbat ursuz şi moralist. Nimic deosebit, în afara faptului că Marthe are 70 de ani, iar Felix – 80. Elogiul adus vieţii prin prezentarea unei iubiri târzii, la vârsta a treia, este duios şi, în acelaşi timp, riscant. Curajos, tandru şi delicat, textul lui Noëlle Châtelet este o ocazie pentru actriţa Iolandă Dain de a evolua în faţa publicului, într-o monodramă susţinută de măiestria actorilor de animaţie Mariana şi Cornel Iordache. Scenografia spectacolului îi aparţine lui Lukácsy Ildikó, iar regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Alina Nelega.
Spectacole se pot urmării: vineri, 23 iunie, ora 20.00 şi sâmbătă, 24 iunie, ora 20.00 – spectacol de presă. Deoarece numărul de locuri este limitat (35),este nevoie să se facă rezervări de bilete la telefoanele 0365-407950 sau 0721-867907. (N.M.).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE