Home / Cultură / Surâsul Indiei în imagini fotografice

Surâsul Indiei în imagini fotografice

Distribuie

6025_india.gifVernisajul expoziţiei "Rit. Ritm. India", de Iuliana Varodi, a avut loc la Galeria Teatrului 74 din Cetatea Târgu Mureşului. Oglinda vizuală a Indiei a fost completată de "cealaltă jumătate", aceea a cuvântului. Şi asta pentru că Iuliana Varodi a lansat cu ocazia vernisajului şi un album de poezii numit "Versuri în zbor-lacrimi pulbere de soare".
În deschidere au luat cuvântul muzeograful şi artistul plastic Vasile Mureşan, care a prezentat specificul expoziţiei fotografice, iar volumul de versuri a fost prefaţat de scriitorul Valeriu Marica. După spusele lui Marica, "Atunci când se lansează o carte, autorul mai are o zi de naştere", iar poeziile surprind "motivul iubirii în poezie, al ritualului şi al gestului mâinii". Cartea este "un omagiu adus Purităţii", iar poeta este influenţată de stilul lui Mircea Eliade.
Iuliana Varodi este de părere că "este foarte uşor să fotografiezi în India, pentru că India este atât de plină de imagini, încât dacă ştii să vezi, surprinzi clipe pentru eternitate".
Iuliana este fascinată de oamenii Indiei, iar în imaginile sale apare o triadă mistică reflectată într-o singură personalitate umană. Este vorba de individul care este călugăr, instrumentist şi dansator în acelaşi timp. Imaginile surprind trăiri profunde şi personalităţi bine creionate, cu accentuarea laturii mistice a personalităţii umane. (NM.)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție despre ultimii dinozauri din Transilvania, la Târgu Mureș!

Distribuie Muzeul Județean Mureș – Secția de Științele Naturii organizează joi, 18 aprilie, de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.