Ne fură UDMR Ardealul?! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Ne fură UDMR Ardealul?!

56_aurelian.gifNe fură UDMR din nou Ardealul?! Nici vorbă.
Străvechea stafie care bântuia în politicile ultra-naţionaliste, că ungurii ne vor din nou Transilvania, a intrat în istorie. Numai că în ziua de azi UDMR şi Guvernul Medgessy de la Budapesta joacă la două capete, ţintind obiective economice foarte bine conturate. Bineînţeles, din Ardeal. Spre deosebire de românaşii noştrii care fac politică, ei nu acceptă, la vârf, decât profesionişti.
Şi cine, vezi Doamne, veţi zice d-voastră sunt profesioniştii ăştia? Aşa, pentru deliciu, am să vă dau doar câteva elemente. Amănuntele le veţi găsi într-o anchetă documentată în ZIARUL.
1. Se ştie că tata lui Viktor Orban, fostul premier maghiar şi lider al FIDESZ, a cumpărat înainte de 2000 toate carierele de piatră de la Braşov înspre Oradea. Culmea, Autostrada Bechtel, făcută din bani occidentali garantaţi de truda românilor, a fost licitată americanilor. Ca-n proverbul străvechi: “Nu-i pentru cine se pregăteşte e pentru cine se nimereşte.” Noul şef al agenţiei de reglementare a lucrărilor pe Autostrada Transilvania, deci omul care va gestiona afacerea Bechtel, este un maghiar din UDMR.
2. Mare bătălie mare pe Regia Apele Române Mureş care stăpâneşte peste şapte judeţe. Excepţionalii jucători Frunda, Marko şi Borbely, au adjudecat fotoliul de director general lui Makkai sau Kovacs. Ce de licitaţii vor trece prin mâna noului miliardar în Ape! Deci tot UDMR. Şi să nu uităm că tartorele pe România al tuturor Lucrărilor de Amenajare a Teritoriului este celebrul economist de la Republica Reghin, Borbely Laszlo.
3. Surpriză. Şefia Romgaz România a fost acordată marelui partid al celor un milion şi ceva de unguri din Transilvania. Nu ştiu să aibă UDMR specialişti în gaze, mai ales că, pe vremea lui Ceauşescu, aşa cum nu erau primiţi decât cu foarte mari excepţii unguri în Securitate, Miliţie şi Armată, aşa şi Sabin Popoviciu, tartorele gazului, nu i-a prea avut la inimă. Sigur, lucrurile s-au schimbat, dar nu au mai apărut vedete UDMR în gaz. Sigur, sunt deja cei care se vor în SRI, Poliţie, Armată. Lucrurile ar putea să explodeze, mai ales că, atenţie, MOL Ungaria a solicitat ANRGM (Agenţiei Naţională de Reglementare a Gazului Metan), dreptul de a fora şi de a obţine concesionări pentru exploatarea gazului metan în Transilvania. SRI va avea de lucru, naţionaliştii aşijderea. Guvernanţii vor pierde voturi. Stafia va începe să bântuie din nou.
4. Vă daţi seama că în Constanţa trăiesc zeci de mii de unguri, de vreme ce UDMR a cerut şefia Agenţiei Portuare Constanţa. Evident, sunt doar interese strict economice. S-au săturat şi ungurii de limbă, cultură, universităţi, dansuri populare etc.
Vor bani când intră în Europa.

P.S. Felicitări liberalilor şi democraţilor, care au pierdut tot. Se vor lăuda că au finanţele, dar uită că secretarul de stat care-i va comanda şefului finanţelor mureşene este Jakab Atilla. Geniale negocieri…

P.P.S. Şi să vezi mirare când se vor înmulţi adepţii Bunicuţei şi ai lui Vadim?!
de Aurelian GRAMA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE