Nori negri în Israel Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Nori negri în Israel

182_externa.gifMinistrul securităţii al Israelului a recomandat arestarea unui lider extremist evreu pentru a contracara ameninţările proferate la adresa vieţii premierului Ariel Sharon şi a altor miniştri care susţin planul de retragere a coloniştilor din Fâşia Gaza. Gideon Ezra a declarat că este pregătit să folosească împotriva extremiştilor evrei legile de detenţie utilizate în mod obişnuit în cazul teroriştilor palestinieni:“Există oameni periculoşi în libertate care ar trebui să fie arestaţi imediat”.
Autorităţile israeliene sunt tot mai îngrijorate de valul crescând de incitări din ultima perioadă care a creat un climat similar celui care a condus la asasinarea fostului premier
Yitzhak Rabin în urmă cu un deceniu. În ultimele luni, oponenţii planului de retragere din Gaza au inundat cu proteste şi scrisori de ameninţare birourile miniştrilor favorabili planului de retragere susţinut de Sharon.
Astfel, ministrul Yuval Steinitz a fost avertizat că va fi ucis la fel ca Rabin, o deputată a fost avertizată că va fi victima unui viol în grup, iar ministrul apărării, Shaul Mofaz, a primit un cârlig în cutia poştală.
Ministrul infrastructurii, Benjamin Ben-Eliezer, care s-a născut în Iraq, a dat citire în Parlament unei scrisori anonime de ameninţare: “Ai sânge arab. Părăseşte Israelul şi du-te înapoi în Irak ca să-l aperi pe Saddam Hussein, nemernicule. Suflet mizerabil irakian cu sânge arab nazist în vene – îţi dorim să ai parte numai de suferinţă şi durere”. De asemenea, sâmbătă, poliţia a arestat un tânăr de 17 ani care a aruncat cu o farfurie în ministrul de finanţe Beniamin Netanyahu, aflat la o nuntă.
În urma acestor evenimente, ministrul securităţii. Gideon Ezra, a recomandat serviciului de securitate Shin Ber să-l aresteze pe Itamar Ben-Gvir, liderul Mişcării Kahane Kach, considerată drept organizaţie teroristă în Israel. Recent, Itamar Ben-Gvir declarase că susţinătorii coloniştilor îi vor pedepsi pe prim-ministrul Ariel Sharon şi pe membrii cabinetului său pentru că au trădat Israelul.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE