Puterea simbolului Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Puterea simbolului

305_puterea.gifÎn organizarea Societăţii Naţionale de Radiestezie şi Inforenergetică, filiala din Târgu Mureş, şi cu concursul nemijlocit al Universităţii “Petru Maior”, sâmbătă, ora 11, în Aula Universităţii, prof. univ. dr. Traian D. Stănciulescu a susţinut conferinţa cu tema “Puterea simbolului – influenţa literei, a cuvântului şi a limbajului”.

Traian D. Stănciulescu este profesor la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi şi vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Susţinătorilor Terapiilor Neconvenţionale din România. Interesanta sa expunere – în fond o pledoarie pentru redescoperirea de sine şi de Dumnezeu, precum şi pentru descoperirea sensurilor profunde ale existenţei umane – a durat mai bine de două ore, fiind urmată de lansarea cărţii sale, “Terapia prin lumină”.
“Am avut o mare cumpănă acum câţiva ani…”
Arhitect şi filozof ca formaţie, Traian D. Stănciulescu a trăit o experienţă de viaţă tulburătoare. Ceea ce ar fi putut fi un sfârşit de drum în urmă cu câţiva ani – o supra-pancreatită cu complicaţii – s-a dovedit a fi pentru el un nou început. A redescoperit credinţa în Dumnezeu, prin intermediul părintelui Ghelasie, s-a redescoperit pe sine şi lumea în care trăim ca pe o lume încărcată de simboluri. În acest fel a ajuns să-şi pună întrebări existenţiale fundamentale : Ce suntem noi? De unde venim şi încotro ne ducem? Care este sensul existenţei noastre?
Traian D. Stănciulescu: “Totul în jurul nostru este simbol. Trăim într-o lume a simbolurilor, iar noi, ca fiinţe umane, reprezentăm o intenţie de armonizare a ceea ce ne înconjoară. Faptul că intrăm uneori în dispută unii cu alţii, se datorează insuficienţei cunoaşterii reciproce, precum şi faptului că ne raportăm la un sistem de valori propriu pe care de regulă îl declarăm – fără drept de apel – a fi superior altora şi nu înţelegem suficient practica simbolică a celuilalt. Poate că ar trebui să medităm mult mai profund la sensul existenţei umane în general şi la sensul existenţei noastre în particular. Cu siguranţă că am redescoperi puterea de simbol a cuvântului, pentru că noi toţi în această lume vibrăm sub bătaia de aripi a îngerilor”. Într-o lume marcată de conflicte diverse şi discrepanţe din ce în ce mai evidente, conferinţa susţinută de Traian D. Stănciulescu are un mesaj profund şi convingător: să încercăm, prin puterea de simbol a cuvântului, să aflăm ceea ce ne apropie şi nu ceea ce aparent, ne desparte.

n Nicolae BALINT

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE