Doi elefanţi care rup craca Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Doi elefanţi care rup craca

338_cora.gifPrivind spectacolul politic de pe prima scenă a ţării îmi amintesc de o întâmplare care, nu ştiu dacă a fost chiar aşa sau este doar o anecdotă. Pe vremuri când Chimica Târnăveni era echipă de valoare a avut un meci important cu Rapid, la care, bineînţeles, s-a adunat toată suflarea zonei. Câţi în tribune, câţi pe acoperişurile unor blocuri iar unii în copaci. Ei bine, la un gol al gazdelor, un spectator s-a entuziasmat atât de tare încât a căzut din copac exact peste o vânzătoare de seminţe pe care a omorât-o, iar el s-a ales cu câteva zgârieturi. Politicienii noştri sunt în copac, fiecare pe craca lui, iar noi, poporul privim uimiţi la salturile lor, la loviturile pe care şi le trag. Pericolul este că e posibil ca în cădere aceştia să strivească tot ce le stă în cale.
Ion Iliescu se chinuie să-l pleznească pe Mircea Geoană şi septuagenarul de 45 de ani riscă să-l facă KO pe fostul şef al diplomaţiei, care s-a lepădat de obiceiul frazelor rotunde, o cutumă a diplomaţiei, şi a trecut la cuvintele colţuroase. Mă îndoiesc că expresii de genul “prostănac” sau “senil” ar face parte din arsenalul lingvistic al vreunui diplomat sau onorabil fost preşedinte. De cealaltă parte, puterea priveşte cu satisfacţie circul din PSD, uitând că au şi ei culisele lor şi nu demult au dat chiar o reprezentaţie de zile mari. Şi încă nu-i târziu pentru o altă premieră, probabil acum se fac repetiţiile. Între timp, politicieni de genul Varujan Vozganian umblă tăhui prin ţară să-şi lanseze cu mult tam-tam cărţile perfectând zicala cu baba care se piaptănă.
Toţi politicienii noştri sunt foarte nervoşi. În acest clocot a nimerit şi comisarul pentru extindere Ollie Rehn. Ghinion. Dacă oficialul european ar fi fost un italian de-al nostru, cât de bine ar fi înţeles situaţia. Oficialul este însă finlandez, o ţară în care nivelul corupţiei se apropie de zero, o ţară în care cetăţenii nu găsesc din orice supărare sau bucurie prilej de a face un chef. Preşedintele nostru, la fel de chefliu ca tot poporul pe care-l păstoreşte, s-a supărat foc pe europenii care ne acuză că suntem corupţi, Acele instituţii care au dat totuşi nişte sume mari de bani pentru lupta anticorupţie din România. Acum au venit să vadă cum stăm la capitolul corupţie şi au văzut că au păţit precum în vorba aceea: şi bătuţi şi cu banii luaţi. Plus că i-au mai vazut şi pe politicienii noştri stând pe crăci şi croncănind unii la alţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE