Lovitura de palat a dat greş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

Lovitura de palat a dat greş

651_Lovitura.gifAsociaţia Magistraţilor din România a pus la punct grupul de magistraţi din jurul preşedintelui Curţii de Apel Târgu Mureş, judecătorul Floarea Grosu, care au încercat să constituie o filială paralelă a AMR la Târgu Mureş. Este clar că interesul lui Grosu şi al celor din jurul ei a fost acela de a discredita acţiunile AMR şi de a duce în derizoriu activitatea asociaţiei, care a făcut în timp o serie de demersuri importante pentru magistraţii mureşeni. Grosu şi susţinătorii săi au fost îndrumaţi, se pare, de fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, însă demersul lor a rămas fără efect. AMR nu recunoaşte filiala fantomă a celor care conduc instanţele mureşene.

O adeverinţă eliberată de secretarul general al Asociaţiei Magistraţilor din România demonstrează că în judeţul Mureş există o singură filială a AMR, cea condusă de Rodica Micu. Mai mult, în aceeaşi adeverinţă, celor care şi-au manifestat intenţia de a pune bazele unei noi filiale a AMR în judeţul Mureş, în condiţiile în care aici funcţionează deja una legal constituită, i s-a transmis un răspuns tranşant de refuz. "Pentru a face parte din Asociaţia Magistraţilor din România, trebuie să formuleze o cerere de înscriere în filiala existentă deja la Mureş, constituită în mod legal", se arată în documentul semnat de secretarul general al AMR, judecătorul Alina Trandafir. Această decizie a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Director al AMR din 22 ianuarie.
Comitetul de iniţiativă al magistraţilor care au vrut să constituie noua filială este suspectat că a încercat astfel să destabilizeze situaţia în cadrul AMR Mureş. Potrivit anumitor surse, acţiunea ar fi urmat să se desfăşoare şi în alte judeţe, chiar la sugestia fostului ministru al Justiţiei Cristian Diaconescu. Ipoteza este susţinută de gestul celor din conducerea instanţelor mureşene care au pus bazele filialei fantomă şi au trimis statutul şi intenţia de constituire a asociaţiei Ministerului Justiţiei.
Coordonatorul comitetului de iniţiativă al asociaţiei fantomă, judecătorul inspector de la Curtea de Apel Târgu Mureş Viorica Odobleja, a spus ieri că AMR nu a trimis încă un răspuns oficial. Mai mult, Odobleja a confirmat faptul că cei circa 30 de judecători au fost puşi să achite chiar şi o cotizaţie lunară de 50.000 de lei. Precizăm că din filiala pusă la cale de Floarea Grosu fac parte majoritatea preşedinţilor instanţelor din judeţ şi toţi magistraţii promovaţi de actuala preşedintă a Curţii de Apel Târgu Mureş, care s-au simţit obligaţi într-un fel sau altul să o sprijine.

Edy MĂRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE