Benedict pacificatorul Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Benedict pacificatorul

864_Benedict.gifNoul Papă, Benedict al XVI-lea, a promis în prima slujbă oficiată în
calitatea sa de Suveran Pontif, că va căuta să îi unească pe toţi creştinii, să se apropie de celelalte religii şi să continue reformele iniţiate de Conciliul Vatican II.

Cel de-al 265-lea Papă din istoria Bisericii Catolice a enumerat priorităţile pontificatului său într-un mesaj citit în limba latină în faţa cardinalilor reuniţi în Capela Sixtină. Fostul cardinal Joseph Ratzinger, ales Papă în urma unuia din cele mai scurte conclavuri din ultimul secol, a dat de înţeles că va urma îndeaproape traiectoria predecesorului său, Ioan Paul al II-lea, care l-a considerat mai bine de un sfert de secol mâna sa dreaptă.
Deşi a intrat ca favorit în cursa pontificală, Benedict al XVI-le a declarat că a fost surprins de alegerea sa ca Papă. Cardinalul german Joachim Meisner a dezvăluit că Ratzinger arăta puţin “dărâmat” în momentul în care a intrat în Camera Lacrimilor (încăpere care şi-a câştigat porecla din cauză că mulţi noi papi au izbucnit în plâns realizând ce sarcină enormă apasă pe umerii lor) pentru a se îmbrăca în hainele papale. În primele cuvinte adreate mulţimii marţi seara, în jurul orei 20, Benedict a adresat un omagiu “marelui Ioan Paul al II-lea” şi s-a caracterizat drept un “ lucrător simplu, umil, în via Domnului”. Miercuri, Papa a declarat că este copleşit de două emoţii contradictorii: recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru darul de a fi ales suveran pontif şi un sentiment de nepregătire pentru marea responsabilitate pe care o reprezintă conducerea Bisericii.
Benedict al XVI-lea a adăugat că simte cum predecedorul său, Ioan Paul al doilea, îi strânge mâna. "Am senzaţia că văd ochii zâmbitori ai lui Ioan Paul al doilea şi că îl aud spunându-mi: "Nu ai teamă". El şi-a încheiat mesajul binecuvântându-i pe toţi cei care au urmărit slujba prin intermediul televiziunii.
Ioan BUTIURCÃ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE