Plecarea tovărăşului Iliescu Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Plecarea tovărăşului Iliescu

885_Plecarea.gifLa Congresul PSD de joi, toată lumea a vorbit despre reformă, sub o formă sau alta. A vorbit Ion Iliescu, mărturisind auditoriului că pentru reformă a revenit să-şi pună persoana la dispoziţia partidului. A vorbit Geoană, candidatul surpriză, care a electrizat sala printr-un discurs care dovedeşte că este un politician bun, nu un "prostănac". A vorbit Năstase, vizibil amuzat de gafa (calculată sau nu) a lui Iliescu, care l-a chemat la tribună folosind apelativul "tovarăş".
După 12 ore de dezbateri, delegaţii prezenţi la Congresul PSD au început să voteze componenţa noii conduceri a partidului, respectiv preşedintele, preşedintele executiv, secretarul general, cei 11 vicepreşedinţi, precum şi trei organisme de coordonare şi control.
Chiar dacă înainte de vot Iliescu vorbea despre un al doilea tur de scrutin, nu a mai fost cazul, victoria lui Geoană fiind zdrobitoare, cu 964 de voturi din cele aproximativ 1.700. La fel de categoric a câştigat şi Năstase, care a obţinut 1.018 dintre voturile dalegaţilor.
Oarecum mai echilibrată a fost disputa între Ponta şi Mitrea pentru secretariatul general al partidului, adjudecată în final de Mitrea la o diferenţă de 200 de voturi.
Pesediştii mureşeni sunt, potrivit propriilor declaraţii, mulţumiţi, dacă nu chiar entuzasmaţi de rezultatul votului. O parte dintre cei prezenţi la Bucureşti nu au fost de găsit ieri, fiind, probabil, în refacere, după maratonul Congresuluişi, eventual, cheful ulterior.
Relu TĂTAR

Cred că a fost o reacţie normală. Diferenţa a fost mare, iar acest lucru ţine de modul în care s-a desfăşurat votarea. Dacă nu se făcea prin vot secret, sunt convins că altul era rezultatul. E clar că, în faţa urnei de vot, lumea a vrut să facă politică, fără să-şi mai asume vina pentru alţii. A fost, dacă vreţi, un vot negativ, pentru a corecta un deficit de imagine. Cred că Geoană o să se descurce bine, pentru că are experienţa necesară şi are alături oameni cu experienţă.
Cornel Brişcaru

E bine că se încearcă o reformă, dar trebuie să ca aceasta să se propage şi în teritoriu, pentru că la nivel de judeţ 90% din structuri sunt încă cele vechi.
Vasile Chişu, PSD Târnăveni

Am primit cu mare plăcere vestea victoriei lui Geoană. Am fost încântat când şi-a depus candidatura dar, vă spun drept, nu mă aşteptam şi sunt extrem de bucuros. Probleme în PSD încă sunt, mai există un Mitrea sau un Hrebenciuc, oameni cu probleme de imagine. Lui Goană nu-i va fi uşor deloc, pentru că mulţi dintre cei care au rămas în structurile centrale conducere, dar şi cei din filiale, vor fi tentaţi să-şi păstreze afacerile. Oricum, e un lucru extraordinar că oamenii au avut curajul schimbării, şi cred că dacă acest congres se desfăşura înainte de conferinţele judeţene alta ar fi fost situaţia şi în teritoriu.
Este foarte bine şi această schimbare trebuia să se întâmple mai demult. Problema care rămâne sunt preşedinţii din teritoriu, şi cred că unii dintre aceştia vor fi schimbaţi. În acest moment consider că trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să scăpăm de foştii comunişti şi să fim, într-adevăr, un partid social-democrat, nu unul de comunişti.
Emil Fabian, PSD Sighişoara

Eu zic că mergem în direcţia bună. Cred că de acum înainte oamenii vor avea mai mult curaj şi se vor exprima mai liber, pentru că au văzut că se poate, că votul contează. Cunosc mulţi primari care au spus că nu vin la congres, pentru că, oricum, totul e aranjat, dar s-a demonstrat că nu e aşa. Cred că valul reformei va continua, iar atmosfera în filiale se va schimba la rândul ei, în sensul că vor exista dezbateri libere. De la situaţia în care nimeni nu spunea nimic şi totul se vota în unanimitate, sunt convins că se va ajunge la o democraţie veritabilă în interiorul PSD.
Pavel Todoran, deputat PSD

Este o schimbare de care aveam mare nevoie şi o lovitură de imagine, în sens pozitiv. Şi nu vorbesc numai despre victoria lui Geoană, ci şi despre vicepre-şedinţi, pentru că la acest nivel sunt multe persoane controversate care n-au mai intrat. Consideră că dacă Ion Iliescu nu se va supăra şi i se va da o sarcină va fi util. În următoarea perioadă trebuie să tranferăm electoratul lui în electorat al PSD, iar prin Geoană cred că vom câştiga electoratul din mediul urban şi să recâştigăm electoratul.
Ovidiu Vasu, PSD Mureş

Reforma care sper că va urma trebuie să fie una de substanţă, şi mă gândesc în primul rând la cei din teritoriu care sunt asemenea lui Iliescu, adică nu au ştiut să se retragă la timp şi cred că vor avea aceeaşi soartă.
Lucian Savu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE