''Sub Norii de Plastic'' Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

''Sub Norii de Plastic''

2875_subNorii.gifUltimul eveniment cultural al anului 2005 în Târgu Mureş a fost prilejuit de lansarea volumului de poezie "Sub Norii de Plastic" a poetului şi publicistului Lazãr Lãdariu.

Librãria "Romulus Guga" a fost aproape neîncãpãtoare pentru zecile de cititori de poezie, prieteni, oameni politici şi de culturã care au vrut sã fie alãturi de Lazãr Lãdariu la acest eveniment. Pentru cã volumul de versuri este încununarea unui an plin de reuşite pe plan personal şi profesional a autorului, activitate recompensatã prin acordarea titlului de "cel mai bun gazetar al anului".

Elogii

"Sub Norii de Plastic" este al 14-lea volum de versuri scris de Lazãr Lãdariu şi al doilea pe care editura "Dacia" a acceptat sã îl editeze, cu sprijinul Fundaţiei "Cezara Codruţa Marica" şi a Primãriei Târgu Mureş. În faţa auditoriului, poetului i-au stat alãturi pentru a-l omagia, prietenii vieţii artistice, prezentaţi, pe rând, de Ioan Oprea, directorul librãriei: prof. univ. dr. Cornel Moraru, redactor şef al revistei Vatra, prof. univ. dr. Iulian Boldea, Valentin Marica, redactor al Studioului Teritorial de Radio, Nicolae Bãciuţ, director al DCCPNC Mureş, academicianul Berdj Asgian, poetul Zeno Ghiţulescu, precum şi primarul Dorin Florea. Actorul Nicu Mihoc i-a fãcut o surprizã autorului, recitând una din noile poezii. Dacã lângã poetul Lazãr Lãdariu au stat prieteni apropiaţi, auditoriul a fost format în mare parte tot din prieteni şi din admiratori. Oameni care toatã viaţa au lucrat cu cartea, Dimitrie Poptãmaş, Mihail Artimon Mircea, Melinte Şerban, poeţi din Târnãveni şi Reghin printre care Rãzvan Ducan. Nu au lipsit nici politicenii: senatorul Cristian Georgescu, deputaţii Adrian Moisoiu, Liviu Timar, precum şi din administraţia localã, Alexandru Frãtean, Marius Paşcan. Surpriza serii a fost însã participarea la aceastã lansare de carte a actorului Ioan Fiscuteanu, "poet de timp liber", cum se autocaracterizeazã. Considerat de unii "poet al spiritualitãţii contemporane", de alţii "ancorat în valorile unei civilizaţii de vieţi trecute", poetul Lãdariu, are darul de a creşte mlãdiţe, le ocroteşte cu grijã şi cu dragostea cuvântului, pentru ca atunci când ajung la maturitate sã le dãruiascã cititorilor. "La Mulţi Ani", Lazãr Lãdariu.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE