George Bălăiţă, un artist altfel Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

George Bălăiţă, un artist altfel

George Bălăiţă este un prozator contemporan cunoscut pentru cărţile „Călătoria", „Conversând despre Ionescu", „Ucenicul neascultător", „Nopţile unui provincial", dar mai ales datorită romanului „Lumea în două zile".
Potrivit criticilor literari, scriitorul s-a impus în literatura contemporană prin atitudinea de bufon, prin caracterul de antibildungs roman al prozei sale, drept pentru care a fost premiat de către Academia Română şi de Uniunea Sciitorilor.
George Bălăiţă spune despre sine că poate să se exprime în fel şi chip, dar a ales arta prozei, pentru că "de mic am avut plăcerea scrisului".
Ieri, la Catedra de Filologie a Facultăţii de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii “Petru Maior”, cel care foloseşte bufonerii pentru a-şi exprima idei şi convingeri, a avut o întâlnire cu cititorii şi admiratorii mureşeni, care au simţit nevoia să se detaşeze de cotidian.
Studenţii prezenţi au asistat la momente de mare încărcătură emoţională, în care prozatorul, plin de tragi-comic şi ironie, a recitit câteva din paginile cărţilor lui. Şi spre deosebire de Marin Preda, pentru George Bălăiţă timpul a avut răbdare. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE