Justiţie vacantă Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 21 Vizualizări

Justiţie vacantă

3066_Ligia-Voro.gif25% din posturile de judecători cuprinse în organigrama instanţelor din judeţ sunt vacante. Magistraţii sunt vânturaţi, lucru ce seamănă a pedeapsă, de la o instanţă la alta pentru a umple golurile, ce oricum nu pot fi umplute. Peticeşti într-un loc, pentru a rămâne cu o gaură în altă parte. La această vânzoleală, ce nu seamănă deloc a inamovibilitate şi stabilitate în funcţie, cu toate că judecătorii or fi fost detaşaţi cu acordul lor, dat de bunăvoie sau mai mult de nevoie, se adaugă încărcarea excesivă cu dosare pe fiecare magistrat. Ce aduce stres, boală, depresii, moarte. Dosare superficial studiate, hotărâri trunchiate, nemulţumiri, procese la CEDO.
Lucruri semnalate în prea multe memorii, pentru a fi ignorate, cum se întâmplă totuşi.
În acest timp, după ce Dan Lupaşcu şi-a încheiat show-ul mediatic cu ministrul Justiţiei şi a dat Domnu' de şi-a încheiat şi mandatul, instituţia pe care o prezidează va scoate în sfârşit posturi la concurs. Nu imediat. Undeva în timpul vacanţei judecătoreşti de vară. Până atunci, poate câţiva judecători vor claca şi vor părăsi sistemul, alţii vor promova la alte instanţe. Ca să nu cobim.
Între timp, ne dăm pe toate canalele vorbind de reformarea Justiţiei, de la preşedinte de Românie până la toţi şefii dâmboviţeni ai sistemului judiciar, cerem imperativ demonstraţii pe care trebuie să le facă magistraţii că luptă împotriva corupţiei.
Ce să reformăm? Posturile vacante? Vreţi performanţă când nu sunteţi în stare să împrospătaţi uman instanţele mureşene?
Consider că este necesară reforma justiţiei, dar mi-e din ce în ce mai greu să cred că e posibilă. Şi voi ajunge să cred că problema nu e aici, în teritoriu, cum ne tot lasă să înţelegem justiţiarii de faţadă de la Bucureşti. Cred că e în ograda lor. O strategie chinuită, un CSM politizat şi un ministru al Justiţiei înconjurată de subordonaţi cărora le-a fost bine şi înainte de '90 şi după şi acum.
De acolo ar trebui începută curăţenia şi după aceea poate vor şti cum să-o facă şi în judeţe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE