Super motoare Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Super motoare

3166_super.gifMulte persoane tinere îşi permit maşini atractive şi de încredere. Sunt copii de bani gata, prinţişori, care îşi cumpără în fiecare sezon, pe banii afacerilor lui tata, o nouă maşină, cu cel puţin 220 la bord, bineînţeles costom made (adică la comandată), asta ca să fie în ton cu personalitatea celui care o conduce. Şi pe lângă faptul că a costat câteva zeci de mii de euro, autoturismul mai are şi un sistem audio de ultimă generaţie, care te obligă să întorci capul dacă se opreşte la semafor.
Lascu face topul
Fiul lui Lucian Lascu, student la Cluj, s-a pricopsit acum două luni cu o maşină de "aproape 100 de mii" de euro. Un BMW seria 6, de culoare neagră, greu de trecut neobservat pe străzile din oraş. "Mi-am cumpărat maşina în luna noiembrie. Preţul nu se spune, dar este undeva aproape de 100", a precizat studentul Lascu. Următorul pe listă este Akos Mora, consilier judeţean, care şi-a achiziţionat un jeep marca Mercedes, argintiu-metalizat, de toată frumuseţea. Nici prinţişorii oraşului nu se lasă mai prejos; nu putem să-l uităm astfel pe Alin Mureşan, care, după ce s-a săturat de animalul de Hammer şi l-a vândut unui alt băieţaş de bani gata din Reghin, şi-a cumpărat ultimul tip de Mercedes, un S. Intenţia lui este de a-şi înmulţi colecţia marca Mercedes, după ce, anul trecut şi-a achiziţionat un superb SL. Rămânem tot la capitolul Mercedes, care pare a fi cea mai populară marcă printre cei plini de bani. Iancu, băiatul lui Lăurean, a trecut şi el în rândul conducătorilor auto, dar nu oricum, ci la volanul unui CL. Asta deocamdată. Pentru că, probabil Costin îi va cumpăra o maşină blindată cum are tata. Ultima din top, dar nu cea din urmă, este tot o maşină marca Mercedes , de data aceasta un ML 350, proprietatea lui Bogdan Truţa.
La modă, X 5-ul
Poţi să numeri pe degete câte X 5-uri sunt în judeţ şi cu siguranţă îi cunoşti, cel puţin din vedere, şi pe proprietari. Oricum, nu asta e important. Ci faptul că s-au dezvoltat parcurile auto, iar maşinile apărute în ultimii ani pe străzile din judeţ

sunt din ce în ce mai tari. Am început să lăsăm de-o parte vechile Dacii şi să ne îndreptăm tot mai mult privirea spre maşinile din occident. Mai bine un Audi sau un Volswagen decât o Dacie sau un Tico. Suntem clienţii fideli ai Skoda şi mai nou Toyota, refuzând să mai cumpărăm Logan şi Cielo. Ne-am emancipat. Iar asta ne-a adus în atenţia importatorilor auto, care, se pare, duc viaţă bună în Ardeal.
În primii şase
Datorită acestor prinţişori şi ai magnaţilor oraşului care se joacă cu sutele de mii de euro, Mureşul se află printre cele şase judeţe din ţară care importă cele mai bune maşini. Dacă 50% dintre acestea merg spre capitală, restul este împărţit între centrul şi nordul ţării. Printre primele la importul de maşini tari sunt Sibiul, Aradul, Mureşul, Braşovul şi Satu Mare.
La Mureş, cele mai bine vândute maşini ale anului 2005, maşini ce fac parte din categoria 7, au fost Mercedesul şi Chryslerul, cei de la Aliat spunând că au vândut peste 200 de asemenea modele.
Cei de la biroul de Înmatriculări şi Permise Auto spun că în fiecare zi se confruntă aproximativ 120 de înmatriculări. "Ne este foarte greu să ne pronunţăm câte maşini tari avem, asta pentru că la peste o sută de înmatriculări zilnice, eu nu stau să fac o statistică, să văd câte sunt Mercedesuri sau BMW-uri, dar pot să spun că sunt multe. Nu mă pot pronunţa nici în privinţa proprietarilor pentru că sunt date confidenţiale", a declarat Gheorghe Băcilă, şeful biroului Înmatriculări, permise auto Mureş.(S.S)

Anul 2005 a fost unul de excepţie pentru întreaga piaţă auto din România. Unul dintre motivele principale ale acestei creşteri îl constituie succesul de care s-a bucurat Dacia Logan. Exportul de autoturisme româneşti a înregistrat o creştere de 200% iar producţia naţională a beneficiat de asemenea de o dezvoltare de 60%, se arată în raportul anual dat publicităţii de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Sedan
2005 Mitsubishi Lancer EVO
Pret CIP: $31,000
Coupe
2005 Infiniti G35
Pret CIP: $35,000
Convertible
2005 Nissan 350 Z Touring Roadster
Pret CIP: $36,100
Hatchback
2005 MINI Cooper
Pret CIP: $16,449
Wagon
2005 Volkswagen Jetta Wagon TDI
Pret CIP: $21,005
Luxury
2005 BMW 5 Series
Pret CIP: $45,400
Truck
2005 Dodge Ram SRT 10
Pret CIP: $45,000
Suv
2005 Volvo XC90
Pret CIP: $36,600
Minivan
2005 Honda Odyssey Premium
Pret CIP: $28,800

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE