Pentru o politicã sãnãtoãsã Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Pentru o politicã sãnãtoãsã

3167_pentruPol.gifIoan Cengher s-a nãscut la 6 aprilie 1955 în Reghin. Este cãsãtorit şi are doi copii.Absolvent TCM din cadrul Institutului Politehnic Cluj promoţia '80, din dragoste pentru sport a preferat sã se ocupe de baschet în special, fiind director al Clubului Sportiv Avântul Reghin.

* Reporter: La 16 ani dupã revoluţie, când lumea s-a sãturat de politicã, aţi hotãrât sã îngroşaţi rândurile politicienilor. Ce anume v-a convins?
Ioan Cengher: Din 1992 de când s-a închis Republica Reghin şi practic am rãmas şomer, m-am ocupat de micile mele afaceri pe care le-am deschis pe rând. Acum doi ani s-a întâmplat ca liderul PNG sã mã convingã cã este o alternativã la politica de pânã acum. "Eu sunt în stare sã bat cu pumnul în masã când în ţarã se întâmplã furãciuni" a fost replica hotãrâtoare. Mi-a plãcut atât de mult ideea încât m-am implicat sufleteşte şi material. Mi-am închis afacerile şi m-am dedicat total. Sunt preşedintele filialei PNG Reghin şi consilier local în CL Reghin, iar organizaţia noastrã are 35 de filiale cu peste 3200 de adeziuni semnate. Avem un primar al nostru la Batoş şi ceea ce e uimitor pentru unâpartid apãrut cu douã luni înaineta alegerilor, suntem singurul municipiu din ţarã care a avut doi consilieri PNG aleşi. Fiecare om are dorinţe pentru el şi comunitatea în care se aflã. Politica este tãrâmul unde îţi poţi impune punctele de vedere şi poţi fi de ajutor.
* Rep.: Sunt doi ani de atunci. Cum s-a materializat ajutorul pe care îl acordaţi?
I.C. : Ne aflãm în situaţia cel puţin ironicã de a avea noi, ca partid, nevoie de ajutor pentru cã nu avem un spaţiu al nostru. Promisiuni sunt în acest sens pentru cã am identificat un spaţiu care ar putea satisface cerinţele unui sediu de partid, dar aşteptãm. Pânã atunci audienţele şi întâlnirile cu simpatizanţii noştri se petrec efectiv în stradã. PNG, când s-a înfiinţat şi când a participat la alegeri, nu a fãcut nici un fel de promisiuni electorale. A arãtat doar ce nu s-a fãcut bine şi a prezentat soluţii pentru unele aspecte. Lumea sãtulã de demagogi şi de cuvinte pe care nu le înţelege, a agreat orientarea PNG, astfel cã acum oameni de diferite etnii şi de orientãri politice apeleazã la ajutorul nostru.
* Rep.: Cum este privit novŞciatul în politicã?
I.C.: Am avut ceva probleme în cadrul CL, dar nu am marjat pe frânãri. De multe ori voturile a doi consilieri sunt importante, aşa cã noviciatul l-am depãşit repede. Nu existã lupte de interese, cu câteva excepţii în CL consilierii votând mereu pentru binele oraşului. Ziceam de excepţii. S-a luat un credit de 150 miliarde de lei pentru reabilitarea drumurilor. Nu am fost de acord şi am blocat aprobarea proiectului, considerând cã un credit pe duratã lungã trebuie folosit pentru lucrãri durabile. Respectiv pentru canalizare şi apã, care la ora actualã sunt cele mai importante pentru un oraş cu pretenţiile Reghinului.
* Rep.: Fiind reprezentantul sportului în CL, militaţi pentru renaşterea tradiţiei sportive?
I.C.: Deja se simteÎun aer de prospeţine. Avântul Reghin are 120 de jucãtori legitimaţi, din aceştia aproximativ 100 fiind juniori. Dorim reabilitarea ştrandului în acest an, acoperirea bazinului pentru a crea o continuitate în sportul acvatic. La fotbal tindem spre divizia B, aşa cã zilnic ne vin zeci de cereri pentru inscrierile la cluburile de fotbal. Militãm pentru redeschiderea acelor cluburi unde se juca şah, table şi tenis de masã, pe lângã marile intreprinderi reghinene. Iar când va fi reamenajat Stadionul Municipal se va putea practica din nou atletismul. "Minte sãnãtoasã în corp sãnãtos!", sloganul roman este cât se poate de prezent în viaţa Reghinului. Oamenii fac sport, citesc şi merg la spectacole.
* Rep.: Respectaţi prin exemplu personal acest slogan?
I.C.: În ultimul timp nu am mai avut timp liber. Dar da, mai citesc beletristicã şi manuale de specialitate sportivã. Sunt un vânãtor pasionat de vânãtoarea de iepuri în special, aşa cã puţinul timp liber îl fructific la maxim.

A consemnat Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE