Tăriceanu acuză PD că a cedat presiunilor preşedintelui Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Tăriceanu acuză PD că a cedat presiunilor preşedintelui

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că decizia PD de a participa pe liste proprii la alegerile europene face parte dintr-o strategie alternativă de subminare a Alianţei DA şi a adăugat că în spatele hotărârii se află preşedintele Traian Băsescu.
Înainte de şedinţa Biroului Politic al PNL, ce se desfăşoară, luni, la Sinaia, liderul liberal a declarat că gestul democraţilor este o "o lovitură de graţie" dată Alianţei, lovitură ce confirmă existenţa unei strategii PD de subminarea a acestei construcţii politice. "Pentru mine nu este nicio surpriză decizia PD pentru că, acum o săptămână, am avut o discuţie cu colegii democraţi care au venit foarte încrezători la mine să anunţe că vor să rămână la guvernare în ciuda presiunilor care au fost făcute de la Palatul Cotroceni. Eu i-am întrebat: Cât o să vă ţină? Iată că am prevăzut ce urma să se întâmple. Nu au rezistat decât o săptămână în faţa intenţiilor preşedintelui", a declarat Tăriceanu, sugerând că Băsescu este cel care a dat semnalul democraţilor.
El a mai spus că decizia democraţilor va avea consecinţe politice ce nu pot fi subestimate, însă poziţia PNL este de susţinere în continuare a Alianţei. "Hotărârea PD de astăzi e o strategie alternativă care nu avea în atenţie menţinerea Alianţei, ci sabotarea ei", a mai spus premierul.
În privinţa suspendării din funcţie a şefului statului, Tăriceanu a spus că liberalii nu vor susţine iniţiativa PSD. "În privinţa suspendării, PNL s-a pronunţat deja. Eu vreau însă să repet că decizia PD torpilează construcţia politică care a permis PD-ului să iasă din conul de umbră în care se afla în 2004", a comentat Tăriceanu.
Liberalii s-au reunit, luni, la Sinaia, în şedinţa Biroului Politic Central al partidului, şedinţa fiind în desfăşurare.
Partidul Democrat va candida, singur, pe liste separate, la alegerile pentru Parlamentul European, a declarat, luni, liderul PD, Emil Boc, invocând ca principal motiv apartenenţa la PPE.
"Apartenenţa la PPE este motivarea noastră, şi nu neapărat problemele de paritate", a explicat Emil Boc."Decizia de a candida singuri este clară, fără echivoc şi elimină orice altă combinaţie", a asigurat Boc. "Facem parte din două familii politice diferite şi fiecare avem propriul nostru bazin electoral. A existat dorinţa colegilor europeni de a confirma poziţia noastră şi de aduce cât mai mulţi parlamentari de la noi în Parlamentul European", a mai adăugat preşedintele PD.în opinia lui Boc, decizia nu afectează funcţionarea Alianţei DA, protocolul acesteia permiţând alegeri pe liste separate. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE