Corupţii din Croaţia sunt politicienii Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Corupţii din Croaţia sunt politicienii

Croaţii consideră că patidele politice, de orice orientare ar fi, sunt cele mai corupte din societate, potrivit unui sondaj publicat marţi de organizaţia nonguvernamentală Bura, specializată în lupta împotriva corupţiei, relatează AFP.
Pe o scală de la unu la zece, croaţii au acordat partidelor politice nota 8,2 şi toţi şi le-au plasat astfel în fruntea listei instituţiilor celor mai corupte.
În acest clasament, partidele politice sunt urmate de magistraţi, sectorul medical şi administraţia locală, a informat organizaţia.
Dintre celor 1.000 de persoane chestionate, 45 la sută au spus că s-au confruntat cu situaţii de corupţie în sectorul medical, 33 la sută în poliţie şi 28 la sută în sistemul judiciar.
Croaţia a început în anul 2005 negocierile de aderare cu Bruxelles, dar reformele din justiţie şi lupta împotriva corupţiei sunt condiţii prealabile pentru obiectivul integrării în UE, până la sfârşitul acestui deceniu. Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a cerut, la sfârşitul lunii noiembrie, cu ocazia unei vizite în Croaţia, mai multe eforturi în aceste domenii. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE