Interdicţie generală a fumatului Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Interdicţie generală a fumatului

7295_fumat.gifComisia Europeană s-a pronunţat marţi pentru interdicţia generală a fumatului în spaţiile publice închise, fără excepţie pentru restaurante, lansând o dezbatere despre necesitatea adoptării unei legislaţii în acest sens la nivelul UE, transmite AFP.
Într-o Carte verde la care statele membre trebuie să răspundă până la 1 mai, comisarul pentru sănătate Markos Ky-prianou apreciază că o interzicere generală a fumatului în toate locurile publice închise sau semiînchise "ar fi cea mai benefică pentru sănătatea publică".
Derogările pentru baruri şi restaurante nu protejează clienţii şi angajaţii, aşa cum nu o fac nici sistemele de ventilaţie a căror eficienţă este "limitată", potrivit Bruxelles-ului.
Irlanda a fost prima ţară care a interzis total fumatul în locurile publice în martie 2004, iar măsura începe să se generalizeze în Europa. Numeroase ţări au făcut excepţii pentru baruri şi restaurante.
Pentru a atinge obiectivul interdicţiei generale la nivel european, comisarul sugerează cinci opţiuni posibile, care merg de la menţinerea statusquo-ului, simple recomandări sau legislaţie constrângătoare.
Calea legislativă ar avea rezultatele "cele mai solide", dar în acelaşi timp "riscă să fie relativ îndelungată şi rezultatul final este dificil de prevăzut".
Până în prezent, chestiunea spaţiilor pentru nefumători a făcut obiectul unor rezoluţii şi recomandări fără caracter obligatoriu din partea Uniunii, cu excepţia interdicţiei fumatului la locul de muncă, care face obiectul unor directive europene. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE