Consilierul Consilierilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Consilierul Consilierilor

cons.gifPresedintele Tineretului Social Democrat (TSD) TarguMures, Dragos Bardosi, intentioneaza sa infiinteze un Consiliu Civic prin care sa monitorizeze activitatea alesilor locali, care, in opinia sa, nu cunosc suficient problemele comunitatii.
Reporter: Ce actiuni a intreprins TSD Targu Mures in ultima perioada si ce intentii sunt pentru viitor?
Dragos Bardosi: In marea lor majoritate, activitatile TSD Targu Mures, se bazeaza pe mobilizarea membrilor, cat si pe incercarea de a a explica tinerilor necesitatea de a intra in politica si de a fi activi, pentru ca  momentan tineretul nu pare prea interesat de acest domeniu. Pentru viitor intentionam sa constituim un Consiliu Civic, care va functiona in paralel cu Consiliul Local Targu-Mures, for ce va analiza activitatea alesilor locali. Dorim sa constituim acest Consiliu pentru ca la ora actuala alesii locali nu au o agenda reala de lucru privitoare la probleme efective ale cetatenilor.
Reporter: Care este rolul organizatiei de tineret Mures in cadrul Filialei?
Dragos Bardosi: In general tineretul din cadrul unui partid este o baza de selectie pentru viitorii politicieni. Sunt voci care se impotrivesc existentei unei asemena organizatii chiar in randul tinerilor pentru ca acestia ar vrea sa faca parte direct din organizatia de seniori, insa cariera politica trebuie urmata treptat, de la organizatia de tineret, unde se invata cum se i-au deciziile politice si pana la cel mai inalt nivel. Ca dovada a importantei TSD Targu Mures in cadrul Filialei, sta faptul ca in Consiliul Judetean sunt doi consilieri cu varsta pana in 30 de ani.
Reporter: Cum va sprijini TSD Targu Mures candidatii partidului la alegerile locale?
Dragos Bardosi: Candidatii PSD la alegerile locale vor fi sustinuti printr-o platforma de sprijin si prin actiuni civice prin care sa incercam sa rezolvam anumite probleme ale targumuresenilor, impreuna cu candidatii sau macar sa tragem un semnal de alarma asupra existentei acestor probleme.
Reporter: Veti candida pentru o functie de consilier local, sau poate judetean?
Dragos Bardosi: Nu cred ca voi candida pentru un asemenea post, pentru ca prefer sa fiu „consilierul consilierilor” si sa pun la dispozitia alesilor locali agenda reala a comunitatii asigurand totodata comunicarea cu cetatenii. Oricum consider ca la noi in partid sunt persoane cu mult mai multa experienta decat mine care pot sa faca treaba dintr-o asemenea functie. Totodata, pe listele preliminare pentru Consiliul Local Targu-Mures, respectiv Consiliul Judetean, sunt inregistrati cinci candidati din organizatia pe care o conduc.
Reporter: Care ar fi mesajul pe care l-ati adresa tinerilor referitor la implicarea acestora in politica?
Dragos Bardosi: As vrea de la tineri un spirit mai activ, chiar cu tenta revolutionara, pentru ca nu cred ca acest spirit a adormit. In acelasi timp cred ca ar fi bine ca tinerii sa se implice activ in politica pentru ca este o chestiune ce ii priveste direct, deoarece statul degeaba nu este chiar o chestiune benefica.
Reporter: Care credeti ca sunt sansele PSD de a obtine rezultate pozitive atat la alegerile locale cat si la cele generale?
Dragos Bardosi: Parerea mea ca sansele de  a castiga aceste alegeri sunt cat se poate de reale, pentru ca, eu consider ca lumea asteapta mult de la PSD, probabil si datorita faptului ca electoratul apreciaza activitatea guvernelor anterioare formate din membri PSD, activitate ce s-a concretizat intr-o situatie economica mult mai buna a tarii si implicit a cetatenilor. Oricum inca odata as vrea sa subliniez ca PSD are oameni capabili cu care sa se prezinte in fata electoratului si cu care sa poat face fata cerintelor si promisiunilor in momentul in care va accede la putere.
Reporter: Cum comentati activitata efectiva de a face politica social-democrata in judetul Mures, in conditiile in care acest judet are statut special ca si mod de abordare a electoratului in interiorul tuturor partidelor romanesti?
Dragos Bardosi: Intr-adevar judetul Mures este unul cu un caracter mai deosebit si inclin sa cred ca cine face politica in Mures poate sa spuna ca are scoala in domeniu avand in vedere situatia etnica, comparativ cu alte judete ale tarii unde chestiunile sunt mult mai simple. Iar ca sa dau un exemplu, limbajul folosit in declaratiile si discursurile politice trebuie farte bine gandit pentru a nu exista riscul de afi interpretat din punct de vedere etnic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE