PNG doreste sa se „conserveze” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

PNG doreste sa se „conserveze”

p_9_1_19.jpgUn ultim anunţ de rămas bun a fost postat pe site-ul Partidului Noua Generaţie-Creştin-Democrat. Potrivit acestuia „Pentru Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat, în seara zilei de 30 noiembrie 2008, timpul s-a oprit. După anunţul rezultatelor sondajelor de opinie, pentru PNG-CD, timpul parcă a îngheţat. Un scor electoral sub aşteptări înregistrat de formaţiunea noastră politică la ultimele alegeri parlamentare a constituit motivaţia unei decizii dificile, dar singura care putea fi luată în clipa de faţă – PNG-CD intră în conservare. Este un moment delicat în istoria tânărului nostru partid, dar este unica opţiune valabilă acum, dacă ţinem cont şi de ultimele evoluţii, pentru unii imprevizibile, de pe scena politică internă.”
Partidul Noua Generaţie s-a afirmat pe scena politică după ce a fost preluat de Gigi Becali şi a fost transformat de acesta în instrument de promovare politică. În alegerile locale din 2004, partidul a obţinut câteva mandate; la alegerile generale, preşedintele partidului s-a clasat pe locul 5, iar PNG a obţinut puţin peste 2% din voturi. La ultimele alegeri parlamentare, PNG-CD nu a reuşit să depăşească pragul electoral pentru intrarea în Parlament. Astfel, acesta a obţinut156,901 voturi pentru Camera Deputaţilor şi 174,519 voturi pentru Senat. Procentual situându-se sub 3 %. Aceste rezultate au stat la baza deciziei de “conservare”. Legislaţia, însă nu vede lucrurile la fel. Potrivit Legii 14/2003 a Partidelor Politice, un partid politic îşi încetează activitatea prin autodizolvare. Aceasta trebuie decisă de organele partidului prevăzute în statut iar documentele prin care acestea decid autodizolvarea trebuie depuse în maxim 10 zile la Tribunalul Bucureşti în vederea radierii acestuia din Registrul Partidelor Politice. În cazul PNG-CD, s-a decis, probabil intrarea într-o stare de somnolenţă până când preşedintele Becalli îşi va regrupa forţele. Am spus probabile deoarece am încercat să vedem ce se ştie în teritoriu. Cu toate că la nivel local partidul nu a avut rezultate deosebite, acesta deţine totuşi un post de vice-primar la Iernut prin Simona Turcu. Contactată telefonic aceasta ne-a declarat: “Nu am fost informată oficial de nimic în acest sens şi nu am verificat site-ul. Noi ne continuăm activitatea normal. Dacă se decidea ceva, în calitate de preşedinte de filială aş fi fost informată. Vom avea ce discuta în momentul în care voi primi un act oficial.”
Declaraţia Simonei Turcu ne detrmină să credem că nu există nici un act al vreunui organ statutar al partidului, cel puţin deocamdată şi din acest motiv anunţul postat pe site este intrigant.

Doru Borsan, deloc surprins de decizia lui Becali
Doru Borşan, fost preşedinte al PNG-CD Mureş nu a părut surprins de decizia lui Becali: “Cred că preşedintele Becali a ajuns la concluzia că viaţa politică nu mai acceptă un nou partid fie el creştin-democrat. Ne îndreptăm spre doi poli clari, de stânga şi de dreapta şi cred că vom ajunge în curând să avem doar două partide. În cazul de faţă cred că votul uninominal şi-a făcut simţită prezenţa.”
“Conservarea” partidului nu poate depăşi, totuşi, un anumit termen şi anume cel stabilit de lege de cinci ani. Astfel, dacă timp de cinci ani partidul nu organizează nici o adunare generală, Ministerul Public solicită Tribunalului să constate încetarea existenţei acestuia. Întrebarea care se ridică este când vor afla şi cei din teritoriu despre ce este vorba şi cum îşi vor continua aceştia activitatea atâta timp cât în anunţ se precizează clar că partidul şi-a încetat activitatea politică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE