Cantareti americani viziteaza Sighişoara Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Cantareti americani viziteaza Sighişoara

Miercuri, 14 ianuarie 2009, de la ora 18.00, la Biserica Mănăstirii din Sighişoara va avea loc un concert extraordinar de muzică corală creştină, concert susţinut de corul „Chamber Singers” din Statele Unite ale Americii. Concertul extraordinar de muzică creştină – clasică, gospel spiritual şi contemporană, susţinut de „Chamber Singers” de la Eastern Nazarene College, Boston, SUA, este organizat de Fundaţia Veritas din Sighişoara, intrarea fiind liberă.
Pe parcursul lunii ianuarie, corul întreprinde un turneu internaţional în Bulgaria, România, Ungaria, Austria şi Elveţia. „Chamber Singers” este la a doua vizită în România, primul turneu având loc în anul 1999, când a cântat pe scena Filarmonicii Naţionale din Bucureşti, fiind acompaniat de orchesta „George Enescu” şi pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu. Municipiul Sighişoara a fost o destinaţie foarte specială pentru „Chamber Singers”. Corul activează pe lângă Easten Nazarene College din Boston, unde Dorothy Tarrant, directorul Fundaţiei Veritas a fost profesor timp de 20 de ani, înainte de a se stabili în România. Este şi motivul pentru care Fundaţia Veritas e, şi de aceasta dată, gazda şi sponsorul evenimentului. Corul are o bogată experienţă în organizarea unor turnee internaţionale, de-a lungul activităţii concertistice cântând pe scene din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Germania, Austria, Elveţia, Cehia, Mexic, Guatemala, Costa Rica etc. Dirijorul corului „Chamber Singers”, Dr. Timothy Shetler, are o extraordinară activitate concertistică şi didactică. Profesează la Eastern Nazarene College din 1975, timp în care a susţinut peste 1.450 de concerte corale şi a imprimat 14 CD-uri. Şi-a luat doctoratul în ştiinţe muzicale şi dirijorat coral la “New England Conservatory” şi masteratul în dirijorat la Universitatea din statul Pannsylvania, SUA.
Corul „Chamber Singers” va sta la Sighişoara trei zile, timp în care membrii corului vor fi antrenaţi în diverse activităţi, vor merge în şcoli şi licee din oraş unde, în cadrul orelor de limba engleză, vor prezenta istoria şi vor explica valoarea spirituală a genului de muzică pe care-l cântă, vor vizita programele sociale ale Fundaţiei Veritas şi vor prezenta un concert la Biserica Nazarineanului din Ţigmandru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE