Ladislau Schwartz actor de ocazie in “Povestea povestilor” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Ladislau Schwartz actor de ocazie in “Povestea povestilor”

p_11_1_20.jpg
Compania particulara “Tandem” din Piatra Neamt a prezentat vineri, 9 ianuarie, la Teatru 74 din Targu Mures in premiera absoluta “Povestea povestilor” de Gheorghe Hibovski, o adaptare a unei celebre povesti de Ion Creanga. “Piesa este cea care deschide sezonul 2009 si speram sa fie de bun augur avand in vedere ca sezonul este deschis de niste actori geniali intr-o interpretare cu totul inedita”, a declarat fondatorul Teatrului 74, actorul Nicu Mihoc.
Spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 18 ani, din cauza limbajului licentios insa “la Teatru 74 putem vorbi asa cum vrem cu conditia sa fie cuvinte folosite de noi in mod curent, asa ca banuiesc ca publicul, care este unul fidel nu va fi intimidat de niste banale cuvinte”, a mentionat Nicu Mihoc. Spectatorii au avut ocazia sa savureze timp de doua ore un spectacol care ascunde in spatele comicului drama romanului si saracia in care isi duce traiul. Regizorul, Gheorghe Hibovski, ne-a dezvaluit ce l-a impins sa aleaga un text cu doua taisuri. “Am ales textul pur-intamplator, de fapt la indemnul unui amic de-al meu pictor care mi l-a propus ca pe o provocare numai ca el avea o viziune usor diferita de ceea ce am reusit sa realizam. El miza pe sex iar eu am vrut sa mizez pe saracia acestei tari de aceea am si facut un fel de compilatie, Ion Creanga, Mircea Nedelciu, George Calinescu, Ada Milea, Luca Pitu si nu in ultimul rand ideile mele si iata a iesit ceea ce ati vazut in seara aceasta.”
Pe parcursul reprezentatiei actorii au interactionat cu publicul facandu-l partas la actiune astfel am putut sa-l vedem pe medicul Ladislau Schwartz pret de cateva secunde intr-o ipostaza inedita si anume cea de actor. Aplauzele si felicitarile de la final au fost bine-meritate pentru ca trei actori geniali, Maria Hibovski, Gheorghe Hibovski si Loredana Grigoriu, au reusit sa rupa bariera conservatoare a teatrului muresean si au adus un suflu nou.

 “Vom reveni cu mare drag in Targu Mures de fiecare data cand vom fi invitati. Prin astfel de invitati Teatru 74 dovedeste din nou ca este un teatru cu standarde inalte si nu doar un loc la moda.”
Gheorghe Hibovski

“Acest spectacol a venit ca o confirmare ca aici pot avea parte de niste spectacole cu adevarat calitative in care jocul actorilor este intr-adevar uimitor.”
George Cheteles, spectator si student la actorie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE