Juristul va raspunde Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Juristul va raspunde

Sanda_Vitelar_06.jpgAu existat multe cazuri în practica judiciara în care oamenii au cumparat imobile sau terenuri de la neproprietari sau au fost pacaliti în diverse moduri de aceea ne-am bucurat când o cititoare ne-a adresat urmatoarea întrebare.

Lorena, 35 de ani, Ludus: „Buna ziua! Doresc sa îmi cumpar o casa, m-am întâlnit deja cu vânzatorul si am dat un mic avans dar vreau sa ma interesez mai în amanunt de aceasta casa cât si de vânzator, nu vreau sa am probleme cu cumpararea terenului, nu vreau sa fiu pacalita de vânzator. As dori sa stiu care sunt actele pe care trebuie sa le primesc de la vânzator si daca nu are cumva ipoteca pe teren sau alte probleme. As dori sa ma îndrumati cu câteva informatii care sunt necesare pentru cumpararea casei. Va multumesc anticipat.”

Stimata doamna,
Aveti dreptate sa va informati cu privire la aceste aspecte. În primul rând contractul de vânzare-cumparare a unui imobil se încheie la notar. Acesta este obligat sa ceara un extras de carte funciara. Desigur ca, nimic nu va opreste sa solicitati chiar dumneavoastra un extras CF. Extrasul CF al imobilului va va arata daca vânzatorul este sau nu proprietar, suprafata exacta a casei precum si daca bunul este sau nu liber de sarcini. Extrasul CF se elibereaza în doua zile si trebuie sa achitati o taxa de 20 de lei. De asemenea, proprietarul trebuie sa va prezinte un certificat fiscal prin care sa se ateste ca este la zi cu plata impozitului.
Taxele pe care va trebui sa le platiti sunt proportionale cu valoarea contractului.
Atentie! Trebuie ca la încheierea oricarui contract de vânzare-cumparare sa verificati si dumneavoastra personal urmatoarele:
datele din buletin ale vânzatorului sa fie conforme cu cele din extrasul Cartea Funciara, vânzatorul sa prezinte certificatul fiscal din care sa reiasa plata la zi a impozitului si  extrasul Cartea Funciara la zi.

Asteptam întrebarile si nelamuririle dumneavoastra pe adresa redactiei str. Calarasilor nr. 22 et. 3 sau pe adresa de mail sanda@zi-de-zi.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE