De ce a murit Tatiana Cioban? Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

De ce a murit Tatiana Cioban?

p_3_1_23.jpg
Ieri, a avut loc inmormantarea Tatianei Cioban, administratorul salonului de infrumusetare Afrodita din Targu Mures, a carei moarte a survenit in urma unei interventii chirurgicale. Familia are insa dubii in ceea ce priveste moartea Tatianei si, ca urmare, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

In urma cu un an, Tatiana Cioban a avut un accident de schi, in urma caruia a fost necesara implantarea unei substante de osteosinteza in zona gleznei, iar acum a dorit sa i se scoata implantul. In data de 9 ianuarie a fost supusa unei interventii chirurgicale de inlaturare a materialului de osteosinteza, o tija metalica, care a durat 12 minute, nu inainte de a fi fost anesteziată intravenos. Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, dupa efectuarea operatiei, pacienta era perfect constienta si a solicitat externarea in data de 10 ianuarie. La data de 11 ianuarie insa, starea sănătăţii acesteia s-a degradat inexplicabil si, a fost transferată la Clinica ATI din cadrul SCJU Targu Mureş, unde după alte 48 de ore a fost constatat decesul.

Familia acuza medicii de neprofesionalism

Familia acesteia acuză însă unitatea sanitară că Tatiana ar fi decedat întrucât a fost infestată cu o bacterie în sala de operaţii. Medicii au respins categoric varianta contaminării pacientei cu vreo bacterie. „Decesul pacientei nu s-a datorat unei infectii nozocomiale. În data de 11 ianuarie, conducerea spitalului a declanşat o anchetă epidemiologică preliminară la Blocul Operator din Clinica de Ortopedie, iar rezultatele anchetei exclud posibilitatea ca degradarea stării sănătăţii pacientei să fi fost provocată de o infecţie nozocomială. Au fost prelevakte probe de laborator de sterilitate şi apă sterilă”, a declarat Dragos Bardosi, purtator de cuvant al SCJU Targu Mureş. Potrivit conducerii spitalului, in acelasi bloc operator al Clinicii de Ortopodie, au mai fost efectuate in aceeasi zi, alte opt interventii chirurgicale, iar instrumentarul utilizat provenea din aceeasi sarja de sterilizare si, nici unul dintre pacientii operati atunci nu prezinta semne si simptome ca urmare a unei posibile infectii. ”Conform definiţiei clinice de caz, din legislaţia în vigoare, infecţia nozocomială este o infecţie contactată în spital, care apare la peste 48 de ore de la o intervenţie invazivă, iar în cazul unei intervenţii chirurgicale, cum este şi cazul de faţă, infecţia apare în 30 de zile de la intervenţie”, a mai aratat Bardosi.

Medicamentele pentru slabit, posibila cauza a mortii
Medicii sustin ca vina apartine pacientei care ar fi luat medicamente pentru slabit.”Inainte cu şase săptămâni de internarea în spital pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, pacienta a folosit preparate medicamentoase pentru scăderea în greutate. În intervalul de şase săptămâni în care şi-a autoadministrat aceste preparate medicamentoase pacienta a pierdut în greutate 18 kilograme”, a mai aratat purtatorul de cuvant.

Decesul a survenit in urma stopului cardio-respirator
Cauza morţii, potrivit medicilor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Târgu Mureş, este insuficienţa hepato-renală, însă specialiştii nu au depistat ce anume a provocat acest şoc. Moartea pacientei s-a datorat stopului cardio respirator, aparut pe fondul unei insuficiente hepato renale de etiologie neprecizata, aparuta dupa o interventie chirurgicala, ce poate fi potrivit medicilor, rezultatul medicatiei pe care pacienta si-o administrase inainte de internarea in spital. După ce se va cunoaşte natura acestor preparate medicale SCJU Targu Mureş va sesiza Ministerul Sănătăţii Publice şi Agenţia Naţională a Medicamentelor.

„Tatiana nu avea nevoie de medicamente pentru slabit”
Ieri, familia indoliata, rudele si prietenii au condus-o pe Tatiana pe ultimul drum, la Cimitirul Municipal Livezeni din Targu Mures. Familia indoliata a refuzat sa dea prea multe informatii specificand ca este prea devreme, chiar daca au sesizat deja Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures.”Este un subiect tabu. Nu ne mai pronuntam pana ce nu vom vedea rezultatul complet al autopsiei, peste doua saptamani”, a declarat indurerat tatal Tatianei, Vasile Pop. Prietenii, colegii si clientela nu au aceeasi parere ca si cadrele medicale. „Tatiana a fost un om vesel, sanatos, era subtirica si nu avea nevoie de medicamente pentru slabit”, a spus o prietena a acesteia.” A fost o prietena adevarata, o familista pentru copil si, pentru sotul ei era in stare sa mearga pana in panzele albe. Intotdeauna era vesela, plina de viata, arata foarte bine, era eleganta. Nu stiu sa fi folosit ceva medicamente”, a declarat Maria Laurentiu, prietena si clienta a Tatianei Cioban.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE