Salata cu ochiuri romanesti Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Salata cu ochiuri romanesti

Ingrediente: 1 salata verde, 1/4 varza alba, 1 andiva, 10 linguri de otet, 4 linguri de untdelemn, sare, piper, 2 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, 100g nuci, 1 fir de cimbru verde, 75 ml vin alb, 4 oua, 40g cascaval ras.
Mod de preparare: Se curata si se spala salata, se taie in fasii se amesteca doua linguri de ulei cu doua linguri de otet, sare si piper, apoi se toarna sosul peste salata. Ceapa se taie bucatele, usturoiul in ineluse subtiri, se calesc in doua linguri de ulei se pun peste ele miezul de nuca taiat imarunt, frunzulitele de cimbru se toarna in tigaie trei linguri de otet amestecate cu vinul alb. Se lasa totul sa fiarba vreme de cinci minute, acoperit, la foc mic. Se potriveste de sare si de piper, se toarna caldut peste salata verde. Intre timp, intr-un vas mare, se pun doi litri de apa, amestecata cu restul de otet si o lingura de sare. Cand da in clocot, se reduce flacara aragazului si se pun in apa ouale sparte, unul dupa altul. Dupa ce se coaguleaza se scot, li se taie frumos marginile si se pun peste salata.
Se presara deasupra cu cascavalul ras.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE