Nevazatorii, obligati sa detina permis de conducere Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Nevazatorii, obligati sa detina permis de conducere

Copresedinta Ligii Pro Europa Smaranda Enache a declarat in conferinta de presa din 21 ianuarie ca in urma sesizarilor primite de Biroul pentru Drepturile Omului al Ligii Pro Europa din partea Asociatiei Handicapatilor Locomotori din Targu-Mures a sesizat Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Serviciul Juridic, Contencios si Resurse Umane din Bucuresti cu privire la o lacuna a legislatiei care trebuie abrogata cat mai urgent.
Legea irationala este articolul 3, aliniatul 2 litera b, din Ordonanta de Urgenta nr. 50 din 21 aprilie 2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, unde se specifica “fac exceptie de la plata taxei autoturismele echipate si destinate conducerii de catre persoanele cu handicap fizic grav si accentuat, astfel cum sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata cu modificarile ulterioare, care poseda permis de conducere“.
”Noi consideram ca este o cerinta irationala si abuziva ca persoanele cu handicap fizic grav si accentuat sa fie obligate sa posede permis de conducere pentru a beneficia de exceptarea de la plata taxei de poluare, pentru ca acestia pot fi si orbi si paralizati ceea ce e irational,“ a precizat Smaranda Enache.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE