Liber la ocuparea posturilor unice din primarie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Liber la ocuparea posturilor unice din primarie

p_3_3__01.jpgOrdonanţa Guvernului, potrivit căreia până la sfârşitul anului 2009 instituţiile publice nu pot face angajări, oferă totuşi o portiţă. De la regula blocării posturilor fac excepţie aşa numitele posturi unice. Potrivit ordonanţei posturile unice sunt acele poziţii din organigrama unei instituţii „ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice.”
Pe site-ul primăriei au fost postate două anunţuri pentru ocuparea a două posturi de inspector şi de consilier. Potrivit consilierului personal al primarului, Marius Paşcan, aceste posturi sunt unice, iar primăria se confruntă oricum cu probleme în angajarea de experţi pe diferite domenii. „Nu se pot face noi angajări. A fost promulgat un act normativ care nu permite să facem noi angajări cu excepţia posturilor unice. De exemplu, în cadrul Primăriei Târgu-Mureş încercăm de trei ani să angajăm ingineri proeiectanţi şi ingineri specialişti în construcţii şi de trei ani de zile la fiecare concurs nu s-a prezentat nimeni. Acesta este un post cu destinaţie unică şi în astfel de cazuri dacă acum de pildă se găseşte un inginer constructor pe care nu-l mai primeşte pe şantier şi vine la primărie fireşte că avem posibilitatea să angajăm. În situaţie similară a fost servicul de urbanism unde am fost bucuroşi că am găsit un arhitect în situaţia în care doamna Kovacs a plecat. Nu sunt specialişti şi dacă sunt nu vin pentru că salariile din primărie sunt mici în comparaţie cu ce posibilităţi şi ce potenţial au în societăţile private”, a declarat Paşcan la deschiderea oficială a punctului de lucru al primăriei din Tudor.
Cele 30 de persoane care trebuie să acopere activitatea noului punct de lucru sunt deja angajaţi ai primăriei care vor lucra prin rotaţie. „Nu s-au făcut concursuri pentru angajări întrucât aceste puncte ale primăriei de cartier vor funcţiona cu angajaţi care există acum în primăria Târgu-Mureş prin detaşarea în anumite zile. Prin rotaţie ei vor funcţiona şi în cadrul primăriei sediul central şi în spaţiul din Tudor”, a susţinut Paşcan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE