Nonconformism plastic la expozitia Cyber Romance Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Nonconformism plastic la expozitia Cyber Romance

p_8_3_08.jpgVineri  la galeriile UAP din Târgu-Mures, a avut loc vernisajul expozitiei Cyber Romance, protagonistii evenimentului fiind tinerii artisti plastici Ferenczy Botond Tamás si Szabó András. Publicul a putut admira lucrarile celor doi tineri artisti plastici, mesajul lor nonconformist venind sa largeasca paleta artistica mureseana, ca o continuare a mesajului plastic tanar, promovat cu succes, in special in cadrul Salonului de Iarna.
Botond Tamás  îndragostit de pop art, o miscare care se reflecta în lucrarile lui, oglinzindu-se în “decoruri” de la interioare de cafenele si cluburi pâna la spatii de joaca pentru copii, într-un finisaj execeptional. Desigur, lucrarile lui amintesc si de benzile desenate abordate de care artisii pop art-ului în anii 60, precum si de publicitatea din acei ani. Dimensiunile lucrarilor lui sunt surprinzatoare, având o precizie de nedescris în realizarea tehnica a acestora. “Sper ca aceasta expozitie sa acuca putina prospetime. Tehnicile folosite sunt traditionale, ideile insa sunt nonconformiste. Fiecare mesaj plastic are rolul lui, noi asta facem, si ne face placere acest lucru, si speram ca si altii sa gaseasca ceva nou si incitant in tablourile noastre. Noi suntem oameni de rand si traim intr-o lume aparent simpla, si prelucram aceste imagini ale cotidianului, lucru care se reflecta in niste lucruri unice pe care le facem”, ne-a declarat Botond Tamás.  
Szabó András, absolvent al  Liceului de Arta din Târgu-Mures precum si a Universitatii de Arta si Design, din Cluj Napoca, abordeaza un stil original, aplicând o tehnica de scratching pe plexiglass în fata unui neon. De asemenea, imaginea cotidianului se regaseste in lucrarile sale, dandu-i acestuia conotatii platice deosebite. “Cred ca caracterele prezentate si peretii adusi in acelasi context cu lucrarile prezentate, schimba oarecum monotonia in care traieste toata lumea, aici ma refer la griul in care traieste toata lumea, si sper ca cei care vin la aceasta expozitie, sa simta un pic de bucurie, un pic de culoare”, a precizat Szabó András.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE