Plăcintă cu urdă Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Plăcintă cu urdă

Ingrediente:
400 g făină, 200 g unt, 200 g smântână, coaja şi zeama de la o jumătate de lămâie, 1 praf de copt, 1 gălbenuş, 1 ou întreg, 1 vârf de linguriţă cu sare fină, 50 g zahăr pudră, vanilie.
Umplutura: 1 kg urdă, 150-200 g smântână groasă, 100 g
unt moale, 1 lingură griş, 1 linguriţă făină, 1 vârf de cuţit sare, 150 g zahăr, 4 ouă, vanilie, 300 g stafide.
Mod de preparare:
Untul moale se freacă bine cu zahărul, se adaugă gălbenuşul şi oul întreg pe rând, până se încorporează. Se pun smântâna, sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie, vanilia. La final se amestecă şi cu praful de copt şi făina. Se amestecă toate fără a se lăsa la dospit.
Urda se mărunţeşte bine cu furculiţa; se adaugă 50 g zahăr, smântâna, untul moale, grişul, făina, gălbenuşurile, sarea, vanilia şi la final stafidele înmuiate în rom. Se amestecă bine, apoi se pun albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi, după gust, stafide. Plăcinta se face în tava mare de aragaz. Se împarte aluatul în două. Se întinde jumătate în foaie după mărimea tăvii şi grosime de 1/2 cm. Se aşază prima foaie în tavă. Se pune umplutura peste foaia din tavă, apoi altă foaie deasupra, se unge cu ou, se formează dâre cu furculiţa şi se coace.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE