Elena Purea, intre “Animale de hartie” si ”Anonimul venetian” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Elena Purea, intre “Animale de hartie” si ”Anonimul venetian”

Actrita Nationalului targumuresean Elena Purea este protagonista ultimelor doua premiere, atat a Teatrului National din Targu-Mures, cu spectacolul “Anonimul venetian”, in regia lui Liviu Pancu, a carei premiera va avea loc pe data de 21 ianuarie, la Sala Mica, precum si a spectacolului “Animale de hartie”, ultima productie a Teatrului Ariel, care se va juca in aceasta seara de la ora 22.00. “Este o naveta frumoasa si comoda in ultimii ani intre cele doua teatre. Ambele imi sunt la fel de dragi si de suflet. Imbucurator pentru mine este faptul ca spectacolul “Animale de hartie” din aceasta seara de la Ariel, se va bucura de prezenta unei comisii alcatuita din trei critici de teatru, care vin sa evalueze spectacolele din tara si fac propuneri pentru premiile Uniter din primavara acestui an”, ne-a declarat actrita Elena Purea.
Despre colaborarea cu cei doi regizori, Liviu Pancu si Gavril Cadariu, Elena nu o concepe ca fiind una cu doi directori de teatru, Scena si Ariel, ci mai degraba ca o relatie regizor-actor, colaborata cu o relatie de prietenie cu cei doi. “E o atmosfera mult mai deschisa de lucru daca exista aceasta relatie de prietenie cu regizorul. Daca nu-l cunosti, iti trebuie vreo doua proiecte, ca sa ajungi sa lucrez mult mai lejer pentru un spectacol”, a precizat Elena Purea.

Trecerea de la o stare la alta
Cele doua roluri, din “Animale de hartie” si “Anonimul venetian”, aparent nu au nimic in comun, fiind strucurate diferit, constituindu-se practic in doua extreme, dar exista si un soi de asemanare intre cele doua personaje, in ideea in care ambele personaje, la momentul in care se petrece actiunea, sunt in situatii delicate, chiar extreme pe alocuri. “Am duminica avampremiera la “Anonimul venetian” si sunt conectata la acest lucru, iar in aceasta seara, spectacolul cu “Animale de hartie”, care nu s-a mai jucat de o luna si ceva. Recitind textul de la “Animale de hartie” mi-am dat seama ca e un soi de matematica in spectacole, care de fiecare data se reactiveaza cand intri in scena si nu mai ti cont de faptul ca in ultimul timp ai lucrat la un cu totul alt spectacol. In momentul in care intri in orice alt spectacol esti acolo, e vorba de exercitiu, de histrionism. Daca ai ceva experienta, trecerea de la un rol la altul se face mult mai lejer”, a mentionat protagonista spectacolelor “Animale de hartie” si “Anonimul venetian”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE