Când statul intra în chirie la privat Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Când statul intra în chirie la privat

alin_bolbos_05.jpgO seama de institutii ale statului din judetul Mures îsi cauta în aceasta perioada sedii, fiind lasate în strada de proprietarii imobilelor în care si-au desfasurat activitatea pâna acum. Parchetul Curtii de Apel si cel al Tribunalului, DIICOT, Curtea de Conturi, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) cauta deja, cu ochi de vultur, în piata imobiliara posibile spatii, unele de închiriat, altele de vânzare, dar care sa întruneasca o serie de conditii, legate de suprafata, pret, proximitate fata de centru. Am pomenit si de ITM pentru ca, spun sursele din piata, „tranzactia anului 2009” nu a mai avut loc, Consiliul Judetean renuntând sa achizitioneze imobilul de pe pârâul Pocos. În ciuda faptului ca acolo a avut loc o licitatie, afacerea de peste 4 milioane de euro a cazut, inexplicabil. Dar, asupra acestui subiect vom reveni.
Deci, piata imobiliara mureseana cunoaste o oarescare vânzoleala, dar numai pour les conaisseurs… Undeva sunt niste bani stocati pentru chirii sau pentru achizitii, în cealalta parte proprietarii de spatii îsi pregatesc ofertele, lustruiesc dusumelele si se gândesc ce bine ar fi sa semneze un contract cu o institutie de stat, fie el de închiriere, ori de vânzare – cumparare. Având în vedere dimensiunea institutiilor respective, cei care au motive sa spere sunt doar fericitii posesori ai unor spatii de cel putin 1.000 – 1.500 patrati. La o chirie de numai 5-8 euro pe metru patrat, va dati seama ce sume frumoase ar intra în buzunarele celui care ar pune mâna pe contract! L-ar scoate pe om din criza…
Cotidianul Zi de zi va monitoriza ca aceste „selectii” de spatii sa se faca pe lumina zilei, în deplina transparenta! Nu va fi foarte greu, pentru ca fiind singurele negocieri mari din piata în acest moment, toti ochii vor fi îndreptati asupra lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE