Habitatul plastic transpus de Mihai Frunza la Galeria Unirea Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Habitatul plastic transpus de Mihai Frunza la Galeria Unirea

p_14_2_6cacb7.jpgSambata, 23 ianuarie, la Galeria Unirea a venit randul primei expozitii personale din 2010, protagonistul fiind artistul Mihai Frunza, care a venit in fata iubitorilor de frumos cu o tema inedita, cea a habitatului, transpus plastic pe panzele sale. Vernisajul a debutat cu un moment de reculegere pentru doi dintre membrii Asociatiei Artistilor Plastici Mures, Bucur Olivia si Itu Ioan, slujitori ai penelului in cadrul asociatiei, care au trecut in nefiinta in cursul saptamanii trecute.

Regasirea identitatii plastice
Aflat la a cincea expozitie personala, anul 2010 marcand practic opt ani de activitate in cadrul AAP Mures, anul 2002 fiind anul inscrierii lui Mihai Frunza in randul inimoasei familii a Asociatiei Artistilor Plastici Mures.Totul a pornit in 2002, cu tabara de creatie de la Cund, cand, cu pasi timizi la inceput, dar care s-au continuat cu o structura si o identitate plastica bine definita, prin expozitii personale sau de grup, atat in judet cat si in tara, a inceput cautarea identitatii sale artistice, regasita la fiecare expozitie a sa. “Sculptorul, pictorul si dascalul Mihai Frunza exploreaza arta atat in domeniul tridimensional, ca sculptor, cat si bidimensional, ca pictor, iar artistul boem din el la condus la un dialog de idei cu colegii de breasla. Culoarea si jocul de tonuri, prezente in lucraile sale, reliefeaza liricul, meditativul sentimental al artistului. Artistul cauta, cu stilu-i rafinat, raspunsuri simple, directe si satisfacatoare la marile intrebari a existentei noastre: De ce exist, pentru ce, si de ce trebuie sa ma exprim?” a spus Radu Florea, membru AAP Mures.
De ce Habitat este subiectul ales de Mihai Frunza? Nu intamplator, a dorit sa readuca pe panza, aspecte aparent banale din jurul nostru, tema coeziunii si a tandemului fiind cea centrala, pornite din nucleul tematic al lui Adam si Eva. “Piesa centrala se leaga de Adam si Eva, de cele doua personaje care creeaza intr-adevar habitatul, care, unul fara celalalt nu ar fi posibil. Aceasta tema este in mintea fiecaruia, pe care unii au curaj sa o exprime, altii nu. De ce sa apelam la subiecte marete, sa pictam portrete de regi, regine, sau cine stie ce altceva grandios, cand o putem face, cu o finalitate plastica bine conturata, prin lucrurile banale din jurul nostru”, a precizat Mihai Frunza.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE