Drumul de acces la depozitul de deseuri din Sânpaul, modernizat Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Drumul de acces la depozitul de deseuri din Sânpaul, modernizat

p_4_2_01c8ea.jpgConsilierii judeteni vor analiza în cadrul sedintei ordinare de joi, 28 ianuarie, aproarea indicatorilor tehnico-economici ai investitiei „Drum de acces la depozitul zonal de deseuri din localitatea Sânpaul”, valoarea totala a investitiei, cu TVA inclus, fiind de 5.072.525 lei.
Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Mures, Cristian Chirtes, în cadrul proiectului „Sistem integrat de gestiune a deseurilor la nivelul judetului Mures”, finantabil în cadrul POS Mediu, axa 2, va fi realizat un depozit ecologic zonal pe un amplasament situat pe raza comunei Sânpaul, la o distanta de aproximativ 3 km de soseaua E 60 care face legatura între Târgu-Mures si Cluj Napoca. „Drumul existent se desprinde din DN 15 în dreptul intersectiei cu drumul comunal 121, pe sub pasajul din localitatea Sânpaul, are o lungime totala de circa 3 kilometri din care 0,300 kilometri este asfaltat, 0,450 este pietruit, iar 2,250 km este drum de pamânt. În prezent drumul este degradat, santurile de scurgere sunt înfundate, podetele existente sunt necorespunzatoare si insuficiente. Pentru a asigura atât transportul deseurilor de la punctele de colectare pâna la depozit cât si circulatia utilajelor implicate în constructia depozitului, se impune modernizarea drumului ca o necesitate de a se aduce capacitatea portanta a sistemului rutier existent la capacitatea corespunzatoare traficului de perspectiva”, a declarat Cristian Chirtes.
Vicepresedintele CJ Mures a precizat ca în studiul de fezabilitate elaborat de firma Ungpro din Târgu-Mures exista doua variante de realizare a drumului de acces, unul cu doua benzi de circulatie si celalalt cu o banda de circulatie. „În prima varianta se propune realizarea unui drum asfaltat cu doua benzi de circulatie având latimea platformei drumului de 7 m si latimea partii carosabile de 5,5 m. Suprafata de teren necesara pentru realizarea investitiei este de circa 40.500 mp din care 32.000 mp este domeniu public iar 8500 mp este teren proprietate privata. Aceasta varianta presupune o investitie totala. Cu TVA inclus, de 5.072.525 lei”, a explicat Cristian Chirtes. Referindu-se la varianta drumului de acces cu o banda de circulatie, vicepresedintele CJ Mures a aratat ca aceasta necesita o suprafata de teren mai mica si un cost mai redus decât prima varianta. „Variana prevede realizarea unui drum de acces cu o singura banda de circulatie având latimea platformei drumului de 5 m si latimea partii carosabile de 4 m cu conditia asigurarii unor platforme de încrucisare la o distanta care sa asigure vizibilitatea la întâlnirea cu vehiculele din sens opus, dar nu mai mare de 250-300 m. Aceasta varianta presupune o investitie în valoare totala de 4.151.618 lei”, a încheiat Cristian Chirtes.
Durata de realizare a investitiei propusa în studiu de fezabilitate este de patru luni, finantarea acesteia urmând a fi asigurata din bugetul Consiliului Judetean Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE