Finantare UE pentru Grupul de Actiune Locala Dealurile Târnavelor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Finantare UE pentru Grupul de Actiune Locala Dealurile Târnavelor

p_3_2_1b7031.jpgProiectul „Strategia de dezvoltare a Grupului de Actiune Locala (GAL) Dealurile Târnavelor”, depus în cadrul PNDR Axa 4 Leader, sub-masura 431.1 a fost selectat pentru finantare, a anuntat Ovidiu soaita, presedintele GAL Dealurile Târnavelor.
Potrivit acestuia, obiectivul general al proiectului îl reprezinta elaborarea strategiei si a planului de dezvoltare locala a asociatiei GAL Dealurile Târnavelor în vederea participarii la procedura de selectie pentru desemnarea GAL Dealurile Târnavelor functional. „Aceasta procedura de selectie se realizeaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe baza strategiilor de dezvoltare prezentate de fiecare solicitant. Conform contractului de finantare, semnat în decembrie 2009 la Alba Iulia, proiectul va fi implementat pe parcursul primelor patru luni calendaristice ale anului 2010. Costul total eligibil este de 252.000 lei din care 202.000 lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile de la Uniunea Europeana”, a declarat Ovidiu Soaita.
Presedintele GAL Dealurile Târnavelor a precizat ca principalele activitati ale proiectului vizeaza desfasurarea unei campanii de promovare si constientizare a populatiei si de consultare publica pentru identificarea nevoilor locale ce vor sta la baza elaborarii strategiei zonei deservite de GAL, cooperare si schimburi de experienta la nivel national si international si elaborarea strategiei si a planului de dezvoltare locala. „Lansarea oficiala a proiectului va avea loc joi, 28 ianuarie, de la ora 14.00, la parterul primariei din Saschiz. Au fost invitati sa participe primarii comunelor GAL, reprezentanti ai Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala Mures, ai Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si pescuit Mures, experti români si straini implicati în elaborarea strategiei de dezvoltare rurala si alti factori interesati”, a încheiat Ovidiu Soaita.

Grupul de Actiune Locala Dealurile Târnavelor, cu sediul în Saschiz deserveste un teritoriu rural cu o populatie de 27.555 de locuitori, conform recensamântului din 2002, fiind constituit din opt comune: Bunesti din judetul Brasov, Biertan din judetul Sibiu, Saschiz, Vânatori, Albesti, Apold si Danes din judetul Mures si 17 organizatii partenere, reprezentând un teritoriu neacoperit de un alt potential GAL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE