Expozitia “Foto Natura” se pregateste de editia a IX-a Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Expozitia “Foto Natura” se pregateste de editia a IX-a

p_8_2_89f970.jpgAsociatia Turistica Perpetuum Mobile organizeaza, in acest an, a IX-a editie a expozitiei internationale de fotografie “Foto Natura”. La organizarea evenimentului mai sunt implicati cotidianul Népujság, Energomur SA, alaturi de  Directia Apelor Mures si Agentia pentru Protectia Mediului Mures, parteneri constanti ai editiilor anterioare. Tematica principala a expozitiei, al carei vernisaj va avea loc pe data de 17 mai, la Casa Bernady, o reprezinta incalzirea globala, alaturi de tematici precum, caldura caminului nostru, protejarea apei si salvarea vietii, completate cu macrofotografii si peisaje, transpuse prin intermediul artei fotografice. “In anii trecuti, aceasta expozitie a fost organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Pamantului, sarbatorita din 1971 pe 22 aprilie, la initiativa organizatiilor non guvernamentale din intreaga lume. Aceasta expozitie are scopul de a atrage atentia asupra poluarii si problemelor de mediu, unde fotografia reprezinta un mijloc foarte elocvent pentru acest lucru. Pentru acest an nu am putut sa rezervam spatiul pentru expozitie, deoarece programarea a fost deja facuta, dar totusi mentinem ca idee, celebrarea Zilei Mondiale a Pamantului, cu ocazia acestei expozitii”, a declarat Vajda Győrgy, membru al Asociatiei Perpetuum Mobile, unul din organizatorii expozitiei.

Reguli de participare
Desi pana la momentul deschiderii expozitiei, mai sunt cateva luni, doritorii se pot inscrie, atat cei profesionisti, indiferent de varsta, domiciliu sau ocupatie, cu fotografii care in editiile anterioare nu au fost expuse  in cadrul Foto Natura. Regulile prevad ca, un autor poate trimite pentru selectie cel mult 12 fotografii, iar seriile realizate intr-o anumita tema, pot cuprinde cel mult 3 fotografii, limita fiind de cel mult doua serii de participant. Inscrierile se pot face la adresa redactiei ziarului Népujság, sau online, pe adresa gyvajda@yahoo.com, pana pe data de 15 aprilie, iar taxa de participare este de 10 euro.

“Expozitia a fost foare vizitata la editiile anterioare, pe care o organizam deja de noua ani, si care a devenit foarte cunoscuta in judet si nu numai. De asemenea a fost vizitata de mai multe unitati scolare din Targu-Mures, si speram ca si expozitia din acest an va avea un impact mare asupra populatiei, atat in ce priveste tematica acesteia, cat si la promovarea frumusetilor naturii.”
Vajda Győrgy

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE