Calendarul expoziţional AAP Mureş se deschide sâmbătă Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Calendarul expoziţional AAP Mureş se deschide sâmbătă

13_20.jpg
Dacă e sâmbătă, e vernisaj la Galeria Unirea din Târgu-Mureş. Nu face excepţie nici acest început de an. Sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 11.00, vernisajul expoziţiei artiştilor plastici profesionişti va deschide calendarul expoziţional al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş. Dacă anul 2010 s-a încheiat cu expoziţia Taberei de Pictură de la Sovata, noul an debutează cu prezenţa lucrărilor artiştilor profesionişti din cadrul AAP Mureş, pe simezele Galerie Unirea.
„Suntem în acest moment, peste 40 de artişti în asociaţie, atât din judeţ, cât şi din ţară şi străinătate. Sunt înscrişi în asociaţie persoane din Turcia, Franţa, Germania, Statele Unite, Japonia, dar şi din Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj. Avem artişti plastici profesionişti care s-au apropiat de noi şi e firesc să punem o ştachetă, să vedem cam care ar trebui să fie nivelul. Rămâne de văzut dacă vom pune sau doar vom încerca să punem această ştachetă”, a declarat Vasile Mureşan, membru AAP Mureş.

E loc pentru toată lumea

Expoziţia a devenit una tradiţională, care are deja o vechime de peste cinci ani. Deschizător de drum, Vasile Mureşan, în urmă cu 22 de ani, era singurul artist plastic profesionist din cadrul Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş. Au început să vină şi alţi artişti profesionişti, printre care Cristina Petria, Mihai Frunză, şi încet-încet numărul artiştilor profesionişti a crescut, ajungând în prezent la peste 40. „Se doreşte ca pe viitor organizarea de astfel de expoziţii tematice, de tabere tematice, şi multe lucruri de acest gen. Încă este destul de dificil, dar încet – încet s-a stabilit o astfel de idee în cadrul asociaţiei, iar expoziţiile vor fi organizate ca atare. Toată lumea are loc aici, nu se calcă nimeni pe picioare, fiecare pictează în felul lui şi fiecare încearcă să aducă ceva nou. A crescut în ultimii ani nivelul de tehnică, de tehnologie, dar trebuie să crească şi celălalt aspect, care ţine de interiorul omului, de partea de filozofie, de gândire, de trăire. Încercăm să coexiste toţi, fiecare să aibă felia lui, pe care să se dezvolte cât mai mult”, a precizat Vasile Mureşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE