Florea vrea să confişte Cocoşul de Aur cu „taxa pe mizerie” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Florea vrea să confişte Cocoşul de Aur cu „taxa pe mizerie”

3-2_34.jpg
Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, doreşte introducerea unei noi taxe. Aceasta va purta denumirea de „taxă pe mizerie”, scopul ei fiind acela de a responsabiliza şi educa cetăţenii. „Vom pune taxa pe murdărie, dezordine socială. Cetăţenii care nu înţeleg că le cerem cel mai puţin lucru, le cerem un comportament civilizat, să nu mai facă mizerie. Dacă 99% din cetăţeni sunt curaţi, nu e normal ca cei 1% care fac mizerie să nu fie sancţionaţi. Taxa pe mizerie va fi cât va hotărî Consiliul Local. Va fi maxim de 1.000 de lei”, a declarat primarul Dorin Florea. Edilul a făcut referire şi la imobilele din Târgu-Mureş lăsate în paragină de proprietari. Acesta s-a declarat supărat în special pe proprietarii clădirilor de la Platoul Corneşti (restaurantul), respectiv fostul „Cocoşul de Aur”. „Cel mai bine mi-ar cădea o iniţiativă legislativă în acest sens, dacă îmi murdăreşti oraşul şi creezi o imagine negativă se confiscă imobilul. Legea nu îmi dă posibilitatea să îi amendez. Ar trebui o decizie zguduitoare pentru cei care creează o imagine neadecvată pentru această perioadă în care trăim. Trăieşti într-o comunitate în secolul XXI, trebuie să te supui unor reguli. Ai dreptul de proprietate, garantat de constituţie, dar nu iţi baţi joc de comunitatea în care trăieşti. Constituţia iţi dă multe posibilităţi. M-am saturat să scot animale şi boschetari de la Platoul Corneşti şi Cocosul de Aur. Am vrut să cumpăr restaurantul de la Platou dar nu am reuşit”, a mai spus Dorin Florea.
Primarul a precizat ca a discutat cu parlamentarii mureşeni despre o iniţiativă legislativă prin care să se poată confisca imobilele abandonate de proprietari, dacă aceştia continuă să le păstreze în această stare şi după aplicarea de amenzi.

Proiectul legislativ propus de primar nu poate deveni realitatea decât după o eventuală revizuire a Constituţiei României, care l articolul 14 prevede:
„(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate.
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.
(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE