Clasele primare ale  Gimnaziului “Tudor” prânzesc la restaurant Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Clasele primare ale Gimnaziului “Tudor” prânzesc la restaurant

8-9_02.jpgÎnscrierile pentru clasa întâi la şcolile generale au început –neoficial-încă de anul trecut, oficial din 3 martie şi durează până la ocuparea locurilor, ultima zi de înscriere fiind 5 mai 2011. Hotărârile din noua Lege a Educaţiei potrivit căreia copiii vor începe şcoala la împlinirea vârstei de şase ani, vor fi aplicate doar din toamna lui 2012. Cotidianul Zi de Zi vă propune prezentarea unităţilor de învăţământ din Târgu Mureş, pentru a vă dea o mână de ajutor la alegerea şcolii potrivite pentru copiii dumneavoastră. Azi vă propunem să faceţi cunoştinţă cu Gimnaziul Tudor Vladimirescu, fosta Şcoală Generală nr. 20.

Şcoală la standarde europene
Clădirea fostei şcoli nr.20, actualul Gimnaziu Tudor Vladimirescu din cartierul cu acelaşi nume, poate fi zărită de departe, din orice direcţie s-ar apropia trecătorul, fiind la intersecţia străzilor, la poalele Platoului Corneşti. Bine întreţinută, înconjurată de arbori mari, având o curte generoasă şi o sală de sport la standarde europene, şcoala este preferata actualilor dar şi a viitorilor elevi, care deocamdată frecventează grădiniţa. Generaţii întregi au trecut prin băncile şcolii din 1983 când a fost dat în folosinţă. „Conducerea şcolii a beneficiat mereu de sprijinul şi consilierea Inspectoratului Şcolar Judeţean , iar Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au înzestrat şcoala cu centrală termică proprie asigurând astfel confortul necesar unui proces instructiv-educativ de calitate,”povesteşte directorul şcolii, prof. Nistor Gheorghe.
Pe cele trei nivele ale şcolii sunt 25 de săli de clasă, dintre care trei ocupate de grădiniţă. „Avem două cabinete de informatică, un cabinet de fizică-chimie, săli specializate la română, matematică, biologie, limbi străine şi religie”, adaugă director adjunct, Holicska Annamaria.

Şcoala te face mare!
Având un colectiv didactic cu o pregătire de specialitate de excepţie care s-a remarcat prin performanţele obţinute de elevii şcolii la concursurile judeţene, naţionale dar şi internaţionale, Gimnaziul Tudor este deschis pentru toţi care vor să aibă parte de educaţie. Sub sloganul „Şcoala te face mare”, cadrele didactice utilizează metode participative, învăţare interactivă, stimularea gândirii critice şi stimularea muncii în echipă, care să motiveze elevii. Sălile de clasă frumos amenajate, cu parchet laminat, dotate cu mobilier modern, cu perdele panglică, oferă o atmosferă prietenoasă în care copiii învaţă cu plăcere. Limba engleză se studiază opţional încă din clasa întâi, având posibilitatea ca în clasele de gimnaziu elevii să studieze engleza, franceza şi germana. La cererea părinţilor se asigură program prelungit elevilor din clasele primare, pentru care există şi posibilitatea de a prânzi la restaurantul din apropiere sau în sălile de clase prin mâncarea adusă în caserole moderne, după metoda catering.
„Toate clasele îşi desfăşoară activitatea într-un singur schimb, ceea ce oferă posibilitatea elevilor de a practica diferite sporturi şi activităţi, după pregătirea temelor pe a doua zi”, explică director adjunct Holicska.
Interviu la pas prin şcoală
De la intrarea principală în şcoală începem un interviu neconvenţional cu directorul şcolii, prof. de istorie „de meserie”, Gheorghe Nistor. Are multe de relatat şi nu putem trece nepăsători pe lângă vitrina plină de trofeele obţinute de elevii şcolii la diferitele concursuri şcolare, apoi ridicând privirea putem admira o inedită expoziţie de icoane pictate de copii. La dreapta e secretariatul, unde vă puteţi înscrie copiii la grădiniţa ce funcţionează cu trei grupe în cadrul şcolii, sau în clasa întâi. Secreteara Pălăşan Monica vă explică cu amabilitate ce aveţi de făcut. „Avem 75 de locuri pentru trei clase întâi, două la secţia română şi una la secţia maghiară, până astăzi (25 ianuarie, nota red.) s-au înscris 47 de copii la secţia română şi 11 la secţia maghiară”, spune secretara. Ni se alătură şi dir. Adjunct, Holicska Annamaria şi trecem în revistă coridoarele strălucind de curăţenie, sălile de clasă şi cabinetele, încercând să nu perturbăm orele. La Biblioteca şcolii ne întâmpină Bungărdean Ana, administratoare şi bibliotecară prin cumul de funcţii. O sală mare, frumoasă, luminoasă, cu rafturi ce ajung până la tavan şi sunt pline de cărţi! În mijlocul sălii e loc şi de o masă mare înconjurată de scaune unde cei dornici pot răsfoi cărţile înainte de a le împrumuta.
„E frumoasă, spaţioasă biblioteca, avem 15425 volume, 478 elevi şi 35 de cadre didactice alcătuiesc tabăra cititorilor noştri,” spune bibliotecara. „Nu ştiu unde am să pun cărţile, dacă ne vor lua o parte din sală ca să amenajeze cabinetul medical, cu sală de aşteptare şi sală de tratament, potrivit noilor hotărâri”, mai adaugă ea. E de înţeles nemulţumirea bibliotecarei, o sală mare, frumoasă, primitoare, de unde odată intrat nu-ţi mai vine să pleci, în viitorul apropiat va deveni un spaţiu restrâns, îngrămădit cu cărţi!
Cabinetul medical vrea să se extindă
Citim programul afişat şi batem la uşa cabinetului. Doctoriţa Elena Bucur dă consultaţii micilor pacienţi în zilele de luni şi miercuri, între orele 7 şi 13, potrivit afişului. Asistenta medicală Szanto Annamaria are program la două şcoli. „Luni, marţi, joi, vineri între orele 7 şi 15, iar miercuri cu acelaşi program mă aflu la datorie la Grupul Şcolar Auto „Aurel Perşu”, spune tânăra după ce îl consultă pe voinicul care se plânge de o durere de gambă. „Am fost la antrenament de fotbal , ieri, şi m-am lovit”, explică băiatul, vizibil vindecat după tratamentul aplicat şi pleacă promiţând că va respecta sfaturile primite. Nu putem continua discuţia, că intră două fetiţe, una plângând necăjită rău. Din vorbă în vorbă aflăm ce s-a întâmplat. Asistenta o verifică cu atenţie pe fetiţă care se plânge că s-a ciocnit cap în cap cu un băieţel, în pauză. Din fericire nu e nimic grav, dar nu e timp de poveşti. O lăsăm pe tânăra asistentă şi trecem şi pe la grădiniţă.
„Avem fericita situaţie de a avea o grădiniţă la noi în clădire, fapt ce ne permite ca să organizăm de la anul clasele pregătitoare, dar şi să asigurăm spaţiu pentru clasele a IX-a ce vor rămâne în ciclul gimnazial”, spune directorul Gheorghe Nistor.
Părăsesc Gimnaziul Tudor Vladimirescu având convingerea că este o şcoală europeană, unde copiii vin cu plăcere!

Adresa şcolii
Înscrierile se fac zilnic între orele 12 şi 15 la secretariatul şcolii, str. Cutezanţei nr. 51. Informaţii la telefon 0265 254 693 sau 0365 407 332.

Acte necesare la înscriere
– Fişa de înscriere (de la secretariat)
– Copie după certificatul de naştere al copilului
– Copie după actul de identitate al părinţilor
– Fişa medicală (termen 10 iunie 2011)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE