Frătean despre PDL, Giurgea despre PSD: „Hoţii strigă hoţii!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

Frătean despre PDL, Giurgea despre PSD: „Hoţii strigă hoţii!”

Sediul PDL Mureş a fost pichetat, ieri, de un grup de membri şi simpatizanţi ai PSD Mureş, în semn de solidaritate cu arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, acţiune considerată „o încercare a maşinăriei de poliţie politică a PDL de a introduce o stare de teroare în rândurile partidelor de opoziţie.”

Ora 14.50. Ajung în faţa sediului PDL Mureş. Surprinzător, nici urmă de social democraţi. Doar jandarmi, unii răsfiraţi, alţii în grupuri şi – desigur – vreo 20 de reporteri, cameramani şi fotografi.

Ora 14.54. Secretara PDL Mureş iese din sediu şi ajutată de un bărbat lipeşte un afiş pe vitrina clădirii: „Decât să pichetaţi, mai bine sprijiniţi Justiţia”. Cameramanii surprind scena cu aviditate.

Ora 14.57. Dintr-un jeep negru coboară Teodor Giurgea, consilier judeţean PDL şi membru în conducerea judeţeană a partidului. Salută jurnaliştii şi intră agale în sediu.

Ora 15.03. Nicio mişcare în faţa sediului în afara trecătorilor grăbiţi. Între timp s-au adunat cam 30 de reprezentanţi ai instituţiilor media. Toţi aşteaptă, zgribuliţi, să se întâmple ceva.

Ora 15.05. Dintr-o maşină de Jandarmi parcată chiar în faţa Catedralei Mari se monitorizează toate mişcările. Un cetăţean se apropie de mine şi mă întreabă: „De ce e atâta lume? E vreun şef mare înăuntru?” Îi răspund că urmează o acţiune de pichetare, omul se uită la mine uimit şi pleacă mai departe.

Ora 15.09. În sfârşit, apar pichetanţii! Nu-s mulţi, cu indulgenţă vreo 30. În fruntea lor se află Alexandru Petru Frătean, preşedintele PSD Mureş. Liderul social democrat ţine în mână o garoafă, la fel ca şi colegii săi de partid, fiind imediat înconjurat de presă.

Ora 15.10. Încep declaraţiile! Deşi calm, Alexandru Petru Frătean e dezlănţuit împotriva actualei Puteri. „Astăzi, în toată România, PSD pichetează sediile PDL într-un gest simbolic prin care facem apel la o justiţie corectă, facem apel la depolitizarea instituţiilor statului, facem apel la încetarea forţei împotriva democraţiei şi a mecanismelor democratice în care trebuie să credem cu toţii”, a afirmat Alexandru Petru Frătean. „Hoţul stigă hoţii”, a comentat apoi liderul PSD Mureş sloganul existent pe afişul lipit pe propriul sediu de democrat liberali.

Ora 15.13. Liderul PSD Mureş îşi încheie speeech-ul şi se alătură colegilor de partid care ţin în mână garoafe şi flutură steaguri cu inscripţiile PSD.

Ora 15.15. Din sediul PDL Mureş iese Teodor Giurgea pentru o declaraţie de presă. Cameramanii, reporterii şi fotografii îşi canalizează atenţia asupra sa. „Se zice că e democraţie, dar din punctul nostru de vedere e democraţie prost înţeleasă, în al doilea rând sunt stupefiat de faptul că un procuror mai ieri alaltăieri, şef de partid astăzi, dă ordin să se întâmple aceste lucruri… Să nu uităm de cazul Bivolaru şi de Adrian Năstase. Ştiţi cum e, întotdeauna hoţul strigă hoţii. Cine a fost cel mai mare hoţ? Nu prim ministrul din perioada 2000 2004? Care a vândut bogăţia din subsolul României cu 680 de milioane de dolari când azi valoarea ei este de 30 de miliarde. Hoţul strigă hoţul…”, a afirmat Teodor Giurgea.

Ora 15.17. Suntem invitaţi de Alexandru Petru Frătean să servim un ceai cald. „Cât va ţine protestul?”, îl întreabă un jurnalist. „Până cât e nevoie. Până îngheţăm”, îi răspunde, cu umor, liderul PSD Mureş.

Ora 15.20. Ca la un semn, participanţii la pichetare se apropie de zidul clădirii şi depun garoafele pe care le aveau în mâini.

Ora 15.22. Fără să stea prea mult pe gânduri, Teodor Giurgea se apleacă şi adună florile. „Ce faceţi cu ele?”, întreabă cineva. „Le voi duce la siserică”, răspunde şugubăţ politicianul.

Ora 15.23. Zis şi făcut. Consilierul PDL se îndreaptă către Catedrala mare. Incredibil… deşi e filmat, fotografiat şi privit de forţele de ordine ,Giurgea alege calea cea mai scurtă către Casa Domnului, traversând strada prin loc nepermis. La 20 de metri distanţă se afla trecerea de pietoni…

Câteva minute mai târziu, tumultul din Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş a revenit la normal. Teodor Giurgea a ieşit din biserică trecând de data aceasta strada regulamentar, pe la trecerea de pietoni, iar pichetanţii s-au pierdut în mulţime, refugiindu-se probabil pe undeva la căldură. Afară termometrul indica minus 15 grade Celsius…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE