Eminescu trebuie sărbătorit în fiecare zi! Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Eminescu trebuie sărbătorit în fiecare zi!

5-1_76.jpgCentrul Cultural „Mihai Emiescu” din Târgu Mureş a fost marţi, 16 ianuarie, gazda manifestării omagiale Eminescu, cu ocazia celor 162 de ani de la naşterea poetului naţiona, manifestare organizată de Primăria Târgu Mureş, Centrul Cultural „Eminescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Teatrul Scena şi Societatea Culturală Mioriţa
Cântec şi poezie la statuia poetului
Manifestarea a debutat cu depuneri de flori la statuia marelui poet, elevii mureşeni aducându-i un frumos omagiu poetului naţional, prin muzică şi poezie, completate de mesajul Primarului Târgu Mureşului Dorin Florea şi al inspectorului şcolar general Dumitru Matei, cu ocazia zilei de naştere a Luceafărului poeziei româneşti.
„La ceas aniversar peste nemărginirea timpului poetul renaşte. Ne aplecăm peste marginea timpului, şi prin fiecare gest al cinstirii sale îi eternizăm numele.  În spiritul unei tradiţii instituite, printr-un gest de recunoştiinţă îi rostim şi rostuim numele. Avem impresia că îl cunoaştem pe Eminescu dar de fiecare dată  el ni se descoperă altfel. Nu este uşor să pornim în această călătorie, e nevoie cel mai adesea de o călăuză pentru răspunsurile dar mai ales pentru întrebările noastre. Acesta este poetul, cel care se află în fiecare din noi. Cred că acesta este miracolul lui Mihai Eminescu, pentru că trăieşte acum la timpul prezent,” a precizat Aurora Stănescu, inspector şcolar limba şi literatura română, din cadrul IŞJ Mureş.
Plachetă omagială Eminescu pentru Cornel Moraru
Partea a doua a momentului omagial Mihai Eminescu s-a derulat la Casa de Cultură „Mihai Emiescu”, sub semnul muzicii şi poeziei, adus de actorii Teatrului Scena şi membrii Societăţii Culturale Mioriţa. Cu acest prilej, criticului şi istoricului literar prof. univ. Dr. Cornel Moraru i-a fost înmânată placheta omagială „Mihai Eminescu” şi Diploma de excelenţă pentru întreaga activitate din partea municipalităţii Târgu Mureş.
“Să vă împrieteniţi cu Eminescu”
Elevii mureşeni şi iubitorii de cultură prezenţi la eveniment au marcat cum se cuvine aniversarea Eminescu din acest an, consfinţid astfel un moment de omagiu şi reflecţie asupra poetului naţional, componentă fundamentală a culturii române. Nicolae Băciuţ, prezent la eveniment fâcând un frumos apel celor prezenţi la o mai bună aprofundare a sensului operei poetului naţional.
„Eminescu este un miracol, care ne-a adunat încă o dată sub semnul sentimentului românesc. Chiar dacă azi e 16 ianuarie, şi ar întreba unii de ce îl sărbătorim astăzi. Explicaţia este una foarte simplă, dincolo de calendar. Eminescu trebuie sărbătorit în fiecare zi, el nu are nevoie de o zi anume opentru a fi omagiat, nici în ianuarie, nici iunie, nici într-o altă lună. Rugămintea mea este una simplă, dar plină se substanţă: să vă împrieteniţi cu Eminescu,” a precizat Nicolae Băciuţ.
Vezi galeria foto https://www.zi-de-zi.ro/galerie-foto/eminescu-trebuie-sarbatorit-in-fiecare-zi-foto-cristina-ganj.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE