Conservatorii critică Guvernul în privinţa acordului ACTA Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Conservatorii critică Guvernul în privinţa acordului ACTA

10-2_50.jpgConservatorii mureşeni au ieşit din nou la rampă, de acestă dată tema aleasă fiind semnarea de către România a acordului ACTA, document care prevede protejarea proprietăţii intelectuale pe internet.
Preşedintele executiv al Partidului Conservator (PC) filiala Mureş, Dinu Socotar, a precizat că documentul respectiv are la bază  intenţii bune, dar a taxat modul în care România a semnat acest acord. “România a fost printre primele state semnatare, şi conform declaraţiile domnului Varujan Pambaccian, care nu este oricine, este şeful departamentului comisiei de IT din Camera Deputaţilor, el spune că a fost semnat fără să fie citit, nici măcar de ministrul Valerian Vreme, care spune că a citit un document amplu de 28 de pagini, pe când el are 51. E clar că nu l-a citit, şi a fost semnat în mare fugă de singura autoritate care apărea prin preajmă, respective adjunctul ambasadorului României din Japonia. Modul de semnare denotă obedienţă a Guvernului României, faţă de marea putere ca nu cumva cineva să-i certe pentru ceea ce se întâmplă în România şi caracterizează guvernarea portocalie”, a precizat Dinu Socotar.
Posibile efecte ACTA
Potrivit lui Socotar, care este şi administratorul unei firme care oferă servicii de televiziune prin cablu şi internet, eventualitatea adoptării acordului ACTA ar putea avea consecinţe în ce priveşte preţul serviciilor oferite de către aceştia populaţiei. “Nu se poate face dovada că cineva fură, sau accesează site-uri care sunt interzise, doar dacă se va urmări acest lucru. Acest lucru probabil va întra în obligaţia providerilor, a firmelor de cablu. Sub aspect strict tehnic, asta înseamnă, personal, aparatură, timp, şi întrebarea mea e cine va plăti, pentru că eu nu am nici un interes să fac dacă nu sunt plătit. Ori va plăti autoritatea, ori dacă nu, eu voi fi obligat să măresc taxele pe servicii, pentru că trebuie să le includ acolo, şi atunci sărmanul popor român, va fi “şi urmărit şi cu banii luaţi”.  Va exista un cost, nu doar eu voi fi obligat să măresc un preţ, va fi Romtelecomul, şi alţi provideri, şi toată lumea va trebui să facă asta. Estimez un 3-5 la sută, cel puţin că, costurile serviciilor vor fi mai mari . Parţial ar putea să înghită operatorul de cablu o parte din aceste costuri, dar o parte se vor regăsi sigur în abonament”, a afirmat Socotar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE