Magda Puskas concertează din nou la Reghin Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Magda Puskas concertează din nou la Reghin

9-1_64.jpgÎn 1981 apărea în peisajul muzical românesc, la Reghin, grupul folk “Ecoul”, care avea să scrie pagini de istorie muzicală la Cenaclul “Flacăra”. Una din componentele grupului, Magda Puskas, celebrează acest moment printr-un turneu aniversar de 30 de ani, care va poposi cum era şi firesc în oraşul ei natal la Reghin, vineri, 17 februarie, ora 22.00, la Clubul “Dogma.”
Carieră impresionantă
Despre Magda Puskas se pot scrie multe, de la cântecele binecunoscute din perioada Ecoul, “La o cană cu vin”, “Din copilărie”, “Taina”, apoi la grupul “Partaj”, unde a avut-o colegă pe regretata Tatiana Stepa, “Desculţ prin zăpadă”, “Creion”, “Partaj”, fiind activă pe baricadele folkului din ultimele decenii, nelipsită de la principalele festivaluri ale genului printre care binecunoscutul “Folk You”. Dar cel mai bine e să o asculţi live, iar reghinenii o ştiu asta foarte bine. “Această revenire acasă face parte dintr-un turneu aniversar, care a cuprins destul de multe localităţi din ţară, şi nu puteam să ocolesc oraşul meu natal. E un concert aniversar 30 de ani de când am debutat în Cenaclul “Flacăra”, de fapt eu cânt de vreo 40 de ani, şi aceasta a fost perioada cea mai fructoasă şi cea mai plină de evenimente, trăiri şi  sentimente. Mă bucur că am găsit şi în Reghin un loc unde se mai cântă folk, cu oameni deschişi pentru evenimente de acest gen. Reghinul a fost şi este un oraş unde cultura este la loc de cinste, atât la Casa de Cultură, cât şi la Casa de Cultură a Tineterului, de unde ne-am şi lansat cu grupul “Ecoul” cu Sorina Bloj”, a declarat Magda Puskas.
“Vă salută Magda Puskas din Reghin”
Dacă cei cu ceva ani în spate cunosc melodiile care au făcut carieră atât în perioada Cenaclului precum şi în perioada “Partaj”, cu Tatiana Stepa, vineri seara şi cei mai tineri au ocazia să o asculte pe Magda Puskas. Nu va veni singură la Reghin, va fi însoţită de patru muzicieni de excepţie, Florin Ştefan de la Semnal M, Cătălin Pop, Oana Pop şi un violinist de excepţie, Aladár Pusztai. Un band în toată regula care ne va reamintii de minunata lume a folkului, care rezistă frumos o dată cu trecerea anilor, ajutat şi de oameni inimoşi din care Magdalena Puskas ocupă un loc de cinste. “Când cânţi acasă, emoţiile sunt mult mai mari. Vor fi piesele binecunoscute, piese vechi în haine noi, puţin mai elaborate, regândite în trendul actual, la un alt nivel. Aşteptăm să vedem cum vor reacţiona reghinenii care sper să fie într-un număr cât mai mare. Mă bucur să fiu din nou în faţa lor, oriunde am urcat pe scenă, în toată cariera mea, m-am prezentat publicului cu: Vă salută Magda Puskas din Reghin !”, a precizat solista folk.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE