Crescătorii de taurine se întâlnesc la Târgu-Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Crescătorii de taurine se întâlnesc la Târgu-Mureş

7-2_86.jpgDemisia premierului Boc a adus un nou ministru al agriculturii, în persoana lui Stelian Fuia. Am cerut părerea celor care activează în domeniul agricol, să vedem dacă optimismul fermierilor este în creştere o dată cu venirea unui nou ministru. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Taurine Mureş, Iacob Boca, noul ministru fiind de profesie inginer,  ar putea constitui un avantaj pentru agricultură, pentru crescători, venind din interiorul activităţii agricole.
Critici aduse fostului ministru
Nu a scăpat de critici fostul ministru despre care Boca a precizat că “a fost minstru doar un an de zile după care a fost un om politic. A încerca să învrăjbească asociaţiile de producători, totul culminând cu declaraţiile de anul trecut când a spus celor care nu le convine preţul pe cap de animal să-şi vândă sau taie animalele. Aşa ceva nu trebuie să facă un ministru, nu să aibă o colaborare doar cu prietenii, şi nu cu reprezenatnţii asociaţiilor de crescători”.
Federaţia se întruneşte la Târgu-Mureş
Până la o viitoare întâlnire cu noul ministru a agriculturii, joi, 16 februarie, la Târgu-Mureş, la sediul Prefecturii, va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Taurine unde se vor trasa viitoarele strategii în condiţiile schimbării conducerii ministerului, după care se speră la o întâlnire cu noul ministru. “Sperăm ca noul ministru al agriculturii să facă treabă, nu precum Tabără care a dezamăgit şi care şi-a uitat calitatea de agricultor  pe care a înlocuit-o cu cea de politician. Sperăm la mai bine cu noul ministru dar nu ştiu dacă va avea timpul necesar să facă ceva“, a precizat Boca.
Crescătorii în sprijinul sinistraţilor
Solidari cu cei aflaţi în nevoie din sudul ţării, victime ale vitregiilor iernii, reprezentanţii crescătorilor s-au gândit să întindă o mână de ajutor în sprijinul sinistraţilor. “Alături de colegii mei din asociaţie, venim în sprijinul celor care au de suferit din cauza iernii cu alimente care apoi vor fi trimise către zonele sinistrate. Fiecare după posibilităţi cumpărăm alimente, zahăr, făină, ulei, alimente neperisabile care apoi cu un camion militar sunt trimise spre cei care au mare nevoie în această perioadă. Alimentele sunt colectate în faţă la Metro, apoi trimise către cei aflaţi în nevoie”, a precizat Boca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE